clanek-1
  • Rozhovory

  • 24.04.2016

Filip Rada: „Naštěstí nás Néstor zachránil a trefil to."

Nebyl to pro něj lehký zápas. Během celého utkání moc práce neměl, přesto dvakrát inkasoval. Sám přiznává, že ve Zlíně měla Dukla na víc než jeden bod, ale s ohledem na branku inkasovanou v 84. minutě, musí být vděčná i za remízu. Filip Rada také chválí Néstora, který svými góly zachránil bod a také už vyhlíží důležitý sobotní duel v Příbrami.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?
Jeli jsme sem bodovat. Podle průběhu zápasu jsme si tři body zasloužili. Herně jsme je přehrávali, ale bohužel jsme zase v 84. minutě dostali gól a zaplať pán Bůh, že to Néstor takhle trefil. Aspoň jedeme domu s jedním bodem, protože kdybychom jeli domů bez bodu, tak by to bylo velké zklamání.

Domácí jste přehrávali. Jste spokojení s tím jedním bodem?
Tak dali jsme branku v 90. minutě. Samozřejmě nás strašně štve gól na 2:1, ale vzhledem k tomu, že jsme vyrovnávali v poslední minutě, tak jsme rádi aspoň za ten jeden bod.

Co tomu chybělo, abyste si odvezli všechny tři body?
Jednoznačně proměňování šancí. Měli jsme dvě opravdu velké, které jsme nedali. Už přesně nevím, kdo to byl, ale byl tam přetažený balon a náš hráč se ocitl sám na zadní tyči, ale netrefil bránu. A tohle nebyla samozřejmě jediná šance. Nedali jsme jich dneska víc a soupeř pak dal takový gól z ničeho. Naštěstí nás Néstor zachránil a trefil to.

Domácí nastoupili bez klasického útočníka. Bylo to pro tebe jako gólmana z nějakého pohledu jednodušší?
Ony na mne za celý zápas šly asi tři střely a byly z toho dva góly. Dali tam Vukadinoviče, který je jiným typem útočníka než Poznar. Je rychlý a umí využít ty nakopávané balóny za obranu. Na to jsme si museli dávat velký pozor, takže to určitě jednoduchý zápas nebyl.

Tento bodový zisk by pro vás měl znamenat už jistou záchranu…
Já nevím, jestli je to už úplně na sto procent. Každopádně jedeme příští týden do Příbrami, kde budeme také chtít něco urvat a definitivně si to tím pojistit, abychom se v závěru soutěže mohli plně koncentrovat na naše konečné umístění.