clanek-1
  • Juniorka

  • 31.07.2011

Juniorka se vrátila ze soustředění

Pět dní strávila Juniorka na soustředění v Nymburce. Pod vedením nového kouče Jaroslava Peřiny zde junioři sehráli dvě přípravná utkání. Nejprve ve středu podlehli FK Kolín 1:3, aby si pak spravili chuť vítězstvím 4:2 nad Rakovníkem.

FK Dukla Praha B - FK Kolín - 1:3 (0:1)

Utkání mělo poměrně vysoké tempo a po opatrnějším úvodu se obě mužstva snažila hrát otevřený fotbal. Dukla soupeře vysoko napadala a získané míče posílali hráči do kolmých přihrávek, ale žádná nepřinesla vyloženou šanci. Kolín se snažil o rychlé přechody do útoku. Ve 12. minutě měl první šanci, když útočník hlavou těsně minul Tetourovu branku. Ve 24. minutě se hosté dostali do vedení po rohovém kopu, když na přední tyči prodloužili míč do duklácké sítě - 0:1.

Do konce poločasu měla Dukla dvě příležitosti ke změně skóre. Nejprve pálil Kmoch z přímého kopu, poté střílel Tenkl. Ani jedna střela však nevedla do sítě.

Do druhého poločasu nastoupila Dukla se změnami v sestavě, ale výrazné zlepšení to nepřineslo. naopak se hosté dostali do dvoubrankového vedení střelou z hranice šestnáctky v 51. minutě - 0:2.

V 60. minutě se konečně prosadila i Dukla. Po hezké akci Micky zakončoval Farkaš - 1:2. V 75. minutě pak po rohu Dukly provedli hostující hráči precizně protiútok a zvýšili na konečných 1:3.

Dukla: Tetour (46. Šoukal) - Freitinger (46. Radoš), Hrazdíra, Preisler (46. Fitsay), Podkul - Tenkl (46. Farkaš), Sodomka (46. Kolman), Skála (46. Micka) - Kmoch (75. Heráň), Jelínek (46. Jíra), Čapek (46. Nessipbayev)

Hodnocení trenéra Peřiny: Do dnešního utkání jsme chtěli přenést některé prvky z tréninku a z tohoto pohledu jsem spokojen, protože hráči se pokoušeli o kolmé přihrávky za obranu. To jsme po nich požadovali. Určitě se opět projevil problém s bráněním standardních situací, ze které jsme inkasovali i první branku, ale na tomto pracujeme, abychom nedostatek odstranili. Ve druhém poločase jsme byli na můj vkus příliš nepřesní ve středu pole a stále nám dělá problém zakončení, ke kterému se velmi těžce dostáváme. A když už se ta situace objeví, hráči se střelbou váhají a promeškají ten správný okamžik. Stále jsme ještě ve stádiu hledání optimální sestavy, takže hra není ještě „učesaná“.

FK Dukla Praha B - Tatran Rakovník - 4:2 (1:2)

Ke druhému přípravnému utkání nastoupila Dukla za vydatného deště v sobotu 30. července. Od samého začátku měla Juniorka hru pod kontrolou, ale soupeř zlobil kvalitním napadáním ve středu hřiště. Ve 22. minutě kopal soupeř dva rohové kopy za sebou. Druhý roh skončil brankou, kdyý rakovnický hlavičkoval sám na přední tyči - 0:1.

Po deseti minutách se do pokutového území soupeře dostal Marič, zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Micku a ten nezaváhal - 1:1. Ve 40. minutě se nedohodl Fitsay s brankářem Hůlou a rakovnický Kudela byl faulován v pokutovém území. Následnou penaltu soupeř proměnil - 1:2.

Do druhého poločasu nastoupila Dukla s několika změnami a to se projevilo pozitivně na její hře. V 62. minutě vyrovnával po pěkné akci zleva Svoboda - 2:2.

V 72. minutě pak nadvakrát překonal hostujícího brankáře Jelínek - 3:2. V 78. minutě uzavřel skóre utkání na konečných 4:2 Preisler z přímého kopu.

Dukla: Hůla (46. Sobek) - Radoš, Hrazdíra, Fitsay (46. Preisler), Podkul (46. Kolman) - Micka (46. Tenkl), Sodomka (46. Skála), Marič (46. Farkaš) - Kmoch (46. Čapek), Jíra (46. Jelínek), Svoboda

Hodnocení trenéra Peřiny: Na závěr soustředění jsme sehráli slušné utkání. Vstřelili jsme v něm čtyři branky a to mě potěšilo. Také se v zápasech již objevují věci, které po hráčích chceme. To je určitě pozitivní a neméně významné zjištění.