clanek-1
  • WU9

  • 20.04.2016

WU9 – První jarní minicup

V sobotu 16. Dubna, po ranním mistrovském utkání, dorazily nejmladší fotbalistky na minicup – turnaj pro kluky 2009 a mladší, tedy i dívky 2008. Sestava Dukly z rána byla doplněna mimo jiné také o nové hráčky a tak se mohlo začít. Žluté baletky v turnaji obsadily 6. Místo a nasbíraly cenné zkušenosti.

Náš tým v posledních měsících doplnila celá řada nových hráček, včetně těch nejmladších z ročníku 2010 a kde jinde sbírat zkušenosti než na pražském minicupu. V 5 utkáních proti klukům se fotbalistky učily jak rozehrávat, kde se pohybovat a jak ustát těžké střety s kluky.

Dívky jsme do turnaje namixovali tak, aby zkušené hráčky podržely ty nové. V bráně se vystřídaly Gabča Sobotková s Hankou Makovičovou a Anežka Kárová si tentokráte zahrála na postu obránce.

Začátek turnaje byl spíše o tom, že se dívky rozkoukávaly. Soupeř nás snadno přehrával a zkušenější dívky si jen těžko zvykaly na jiné tempo hry. V dalším utkání jsme již zklidnili hru a celkový projev se hodně zlepšil. Bohužel nám to dlouho nevydrželo, protože na mnoho dívek dopadla únava a nesoustřednost. Turnaj se hrál až do pozdního odpoledne a naše fotbalistky nakonec odešly s 6. místem. Každá z hráček získala za svůj výkon zaslouženou medaili.