clanek-1
  • WU9

  • 20.04.2016

Mladší přípravka se Slivencem a Spartou

AC SPARTA Praha - FK Dukla Praha 20:5
Sestava Dukly: Stloukalová, Berounská, Minaříková, Ondračková, Sobotková, Kárová, Bednářová, Kašparová
Rozhodčí: Váša
Diváků: 40

V úterý 5. dubna odpoledne sehrály dívky Dukly WU9 první jarní mistrovské utkání v Satalicích na hřišti AC Sparty Praha. Úvodní utkání jarní části se nerozehraným Duklačkám vůbec nepovedlo a tak jediné pozitivum zůstává 5 střelených branek v síti soupeře. Naše hráčky dorazily na utkání v neúplné sestavě. Doma zůstaly Nováková i Makovičová a tak si zbylá část týmu zahrála více než kdy jindy. Utkání se stalo letošní premiérou a na dívkách byla znát nerozehranost a nesladěnost. Velké množství gólů jsme obdrželi ze špatné rozehrávky i vinou toho, že dívky dostaly za úkol měnit si pozice, než na kterých jsou zvyklé hrát.

Soupeř byl silnější v osobních soubojích a dlouhými výkopy se velmi snadno dostával na naši polovinu hřiště. My jsme chtěli rozehrávat postupně. Nabíhat si na rozehrávku a posouvat míče postupným útokem kupředu. Bohužel nesladěnost týmu měla za následek velké množství zachycených rozehrávek a laciných gólů. Náběh a rozehrávku si vyzkoušely všechny hráčky a zahrály si na všech postech. Sbíraly tak nové zkušenosti do dalších utkání. Pochvalu si zaslouží Adélka Ondračková, které se několikrát podařilo překonat soupeře a také skórovat.


FK Dukla Praha - A.F.K. Slivenec 0:23

Sestava Dukly: Stloukalová, Minaříková, Sobotková, Kárová, Bednářová, Makovičová, Nováková
Rozhodčí: Kušta
Diváků: 20

V sobotu 16. dubna ráno přivítaly hráčky Dukly WU9 na domácím hřišti tým Slivence. Také druhý zápas jara byl ve znamení absencí a vysoké prohry. Hráčky ročníku 2007 byly pouze 3 a tak celé utkání stálo na velmi dobrém výkonu mladších fotbalistek a přímo světovému výkonu brankařky Anežky Kárové.

I když je soutěž určena klukům ročníku 2007 a dívky mohou být i 2006, tak náš tým nastoupil v mnohem mladší sestavě (3x2007, 3x2008 a 1x2009). Do brány se postavila Anežka Kárová a dostala jediný úkol a to vybíhat proti útočníkům soupeře. Svůj úkol splnila na výbornou. Tým pracoval mnohem lépe než proti Spartě. Hráčky si nabíhaly na rozehrávku jak měly a došlo tak k výraznému zlepšení zejména přechodové fáze. Náš tým se pokoušel útočit, ale většina snah skončila na tom, že nás kluci snadno dohnali a obírali o balóny. V první čtvrtině jsme dostali pouze 3 góly a párkrát jsme i ohrozili bránu soupeře. V dalších částech utkání nám již docházely síly a tak je výsledek, jaký je. Gratulujeme soupeři a těšíme se na další střetnutí.

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: „Úvod sezóny se nám příliš nedaří a to mne velice mrzí. Poslední podzimní zápasy tým zakončil velmi dobrými výkony a v zimě vybojoval mnoho turnajů. Na výkonu týmu se dle mého podepsala velká absence těsně před sezónou (prázdniny, nemoci, školní akce apod.) i absence během zápasů. Zápas se Slivencem byl mnohem lepší než se Spartou. Hrající dívky podaly svůj maximální výkon a ocenilo to i publikum. Velkou pochvalu a uznání zaslouží výkon Anežky Kárové v brance. Věřím, že se budeme dále zlepšovat a budeme tak moci ukázat, že máme kvalitní hráčky.“