clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.04.2016

S Jabloncem už počtvrté v sezoně

Díky vzájemnému střetu ve čtvrtfinále MOL Cupu je severočeský klub jednoznačně naším nejčastějším soupeřem v této sezoně. Dvakrát skončila utkání remízou, naposledy nás ale v klíčovém pohárovém utkání dokázal Jablonec na domácí půdě přehrát v poměru 2:1.

Jablonec se aktuálně pohybuje s jedenatřiceti body ve středu ligové tabulky – konkrétně právě sídlí na osmé příče, hned před naší Duklou. S 38 vstřelenými a 29 obdrženými góly má na svém kontě 7 výher, 10 remíz a 7 porážek. Poslední bod si Severočeši připsali v sobotu proti pražské Slavii, když v Edenu uhráli bezbrankovou remízu. 

K tomuto utkání řekl Jablonecký kouč Zdenko Frťala: „Před zápasem nás potkala dvě zranění a vypadl nám ze sestavy Masopust. Možná soupeř byl překvapený, na jakých postech někteří hráči nastoupili. Jsem rád, že své úkoly zvládli. I když domácí tým měl převahu a vypracoval si několik závarů, které hrozily brankou, tak konečně štěstí stálo na naší straně. Od té 82. minuty si člověk přesně vybavoval ty závěry zápasů od Liberce až po Boleslav, které nás předtím potkaly. V závěru jsme mohli soupeře okrást i o tři body, ale my si ceníme i jednoho bodu. Bohužel smutným momentem je, že Vojta Kubista má zlomená dvě žebra. Nějak nás to tenhle týden až moc zasáhlo. Jsem rád, že mladý Ondra Mihálik v tomhle utkání obstál a ukázal své kvality. Ale celý tým pracoval tak, jak jsme si řekli v přípravě.”

Jablonečtí přes zimní přestávku svůj hráčský kádr příliš neobměňovali. Tým opustili Antonín Fantiš a Vukadin Vukadinovič, kteří přestoupili do Zlína, Petr Hronek, jenž zamířil do Jihlavy a Andrej Jakovlev, který do konce sezony bude hostovat ve Varnsdorfu. Jelikož vedení klubu na podzim vyhlásilo „konec Galácticos“, tedy konec velkých nákupů hráčů, je jediným nově příchozím obránce Matěj Hybš, který přišel ze Sparty na jeden a půl roční hostování.

Výrazná změna se ale v prosinci odehrála na postu trenéra, kde po neúspěšném podzimu skončil Jaroslav Šilhavý a na jeho post nastoupil Slovák Zdenko Frťala, který do té doby vedl druholigový Varnsdorf. 

Jak už bylo řečeno v úvodu, Dukla už se v této sezoně s Jabloncem utkala třikrát. Na podzim jsme na Střelnici remizovali 3:3 po dvou nařízených penaltových kopech pro Jablonec. Domácí pohárové utkání skočilo na Julisce bez branek a v odvetě na severu Čech se i přes vedení Dukly 1:0 po brance Beaugela z 33. minuty nakonec z vítězství radovali domácí po dvou gólech Doležala ve druhém poločase.

Celkově je však Dukla ve vzájemných ligových utkáních úspěšnější. Z posledních 9 střetnutí vyšla vítězně hned 4x a třikrát se body dělily. Utkání navíc bývají divácky velmi atraktivní. Vždyť v oněch 9 zápasech padlo celkem 36 branek – 19 z nich do Jablonecké sítě.