clanek-1
  • Rozhovory

  • 10.04.2016

Jakub Mareš: „Jsem určitě zklamaný.“

Jakubu Marešovi i celému týmu vyšel vstup do utkání. Hned v první minutě se prosadil po centru Manzii hlavou. O chvíli později přidali jeho spoluhráči druhou branku, ale bohužel se nepodařilo udržet výsledek až do konce utkání. Velmi aktivní útočník se také vrací k velkému množství vynucených změn, které se udály těsně před zápasem.

V úvodu utkání jste začali aktivně a Boleslav jste tím znatelně překvapili…
Vyšla nám první akce, ze které jsme dali gól a od toho se všechno odvíjelo. První poločas byl z naší strany díky tomu povedený.

Je asi velmi povzbuzující, když jste po prvních 11 minutách vedli o dva góly…
Jednoznačně. Hráli jsme velice dobře, ale ve druhém poločase jsme to už nezvládli. Musím říct, že jsem byl trochu zklamaný ze hry Boleslavi. Celý poločas nakopávali dlouhé balony na Mageru a to si myslím, že je pro takový tým málo.

Jsi zklamaný z toho, že si nakonec odvážíte jen jeden bod, anebo ho spíš bereš?
Jsem určitě zklamaný. Chtěli jsme vyhrát, dlouho jsme tady vedli, ale zároveň jsme věděli, že to bude těžké. Boleslav měla vepředu čtyři velké hráče, na které nakopávali míče. Bohužel jsme je dvakrát neubránili.

Co chybělo Dukle v útočné fázi?
Samozřejmě třetí gól. Některé šance jsme nevyřešili úplně nejlépe. Jednou nás tam zastavil ofsajd. Je to škoda, měli jsme si odvézt tři body.

Byl pro vás dostatečným varováním zápas z minulého týdne, ve kterém dokázala Boleslav otočit utkání v Příbrami?
Myslím, že nikdo z nás na to nemyslel, soustředili jsme se na dnešní zápas. 

Už si zmínil ten ofsajd. Nepřekombinovali jste tuto akci trochu?
Mohl jsem střílet, ale nakonec jsem se rozhodl přihrát. K brance scházel kousek.

Manzia původně ani neměl hrát v základní sestavě. Myslíš, že jste právě tímto soupeře překvapili a díky tomu šli tak rychle do dvoubrankového vedení?
Musím říct, že dnes bylo těch překvapení hodně celý den. Zranilo se nám několik hráčů. Néstor, Beauguel a Breznaník vypadli těsně před zápasem, takže se musely dělat rychle změny. Manzia nastoupil, dal rychle gól a navíc na jeden nahrál, takže od něj to byl super výkon.