clanek-1
  • Rozhovory

  • 08.04.2016

Michal Smejkal: „Do Boleslavi se samozřejmě těším.“

Prožil smolný začátek svého působení v Dukle, když ho zbrzdilo zranění. Nyní je již stoprocentně připravený nastoupit. Hned v sobotu čeká Michala Smejkala pikantní zápas proti jeho bývalému týmu. Dále hovoří o tom, s kým si v kabině nejvíce rozumí anebo o nedělní porážce v derby.

Hned v úvodu tvého působení na Julisce si se zranil. Momentálně jsi stoprocentně fit?
Ano bohužel, hned v prvním ostrém utkání, ve kterém jsem nastoupil od začátku, jsem si na konci zápasu natrhl lýtkový sval. To je fotbal a i zranění k tomu patří. Nicméně teď už jsem zpět a připraven do dalších bojů, takže ano, jsem 100% fit.

V reprezentační přestávce jsi naskočil do přípravného utkání s Budějovicemi. Jak se ti hrálo po delším herním výpadku?
Je to pravda, odehrál jsem celé utkání. Upřímně to bylo velmi náročné právě proto, že jsem se vrátil po zranění a celý týden v repre pauze byl výživný. Každopádně jsem nepociťoval nějaký výpadek, takže když pominu únavu, tak se mi hrálo dobře.

Mrzelo tě hodně, že jsi nenastoupil proti Brnu při absenci Štetiny?
Tak v každém utkání, ve kterém nenastoupím, mě to z části mrzí a proti Brnu obzvlášť, mohl jsem týmu pomoct, ale bohužel to bylo všechno jinak.

V sobotu jede Dukla do Mladé Boleslavi, kde jsi dříve působil. Jak osobně bereš toto utkání?
Do Boleslavi se samozřejmě těším. Prožil jsem tam nějaké fotbalové období a mám tam spoustu kamarádů, takže to bude fajn se tam vracet. Jen je to vždy trošku zvláštní v roli soupeře.

V čem vidíš silné a slabé stránky sobotního soupeře?
Tak sílu má určitě v ofenzivě. Mají hodně kvalitních hráčů směrem dopředu a velkou variabilitu. A co se týče slabin, mají nějaké hráče na marodce, potom si myslím, že když budeme hrát poctivě a efektivně dopředu, tak jim budeme dělat problémy, protože dozadu nejsou tak silní. Dalším aspektem je publikum, když bude výsledek příznivý pro nás, tak diváci je doma určitě nepodpoří, naopak.

S kým z týmu si nejvíce rozumíš?
Tak nebudu říkat jen jedno jméno, ale určitě to jsou Kuba Mareš, se kterým jsme spolu hráli jak v reprezentaci U21, Teplicích, tak i v Mladé Boleslavi. Potom Ondra Vrzal, se kterým jsme jako mladíčci začínali v Plzni, Venca Vašíček se kterým jsem ve dvojici, Tomáš Berger, ale i třeba Kaspar Gorkšs, který má za sebou hodně zajímavou kariéru. Opravdu je to těžké, rozumím si více méně se všemi, aspoň tak to cítím.

Nedělní derby i přes dobrý výkon výsledkově nevyšlo. Jak bys tento zápas zhodnotil z tvého pohledu?
No vystihl jsi to v otázce. Herně jsme byli určitě lepší, bohužel nám to tam teď nepadá a dostáváme hodně laciné góly. V tomhle je potřeba máknout a dát do toho víc, větší agresivitu a ono to přijde.

Na utkání se přišlo podívat přes sedm a půl tisíce diváků. Jak se ti líbila atmosféra během zápasu?
Atmosféra byla skvělá. Kdyby taková atmosféra byla každý zápas, to by byla radost. Člověk to pak na hřišti vnímá úplně jinak. Je to opravdu veliký hnací motor, ačkoli se to nemusí zdát.