clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 07.04.2016

V sobotu nastoupí Dukla proti Mladé Boleslavi

Město automobilů bude hostit v sobotu 9. dubna 2016 utkání 24. kola FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha. Utkání začne na hřišti Adidas Arény v Mladé Boleslavi od 18.00 hodin.

Mladá Boleslav okupuje třetí místo tabulky, ke kterému ji dopomohlo 13 výher a 6 remíz. Pouze čtyřikrát v tomto ročníku prohrála. Počet bodů se prozatím zastavil na 45.

V lize prohrála Boleslav naposledy v 18. kole na hřišti Sparty. Letenští jsou také zatím jediným celkem, který ji v letošním ligovém ročníku dokázal porazit na domácím hřišti.

Středočeši jsou úspěšní i v domácím poháru. V semifinále MOL Cupu dokázali v prvním vzájemném utkání porazit na domácím hřišti Viktorku Plzeň a jít do pohárové odvety s cenným náskokem.

Dukla odehrála v novodobé historii s Mladou Boleslaví celkem 9 utkání. Dvakrát zvítězila, dvakrát remizovala a pětkrát prohrála. 

Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Za Duklu skóroval před koncem prvního poločasu Aldin Čajič. Vítězství Dukly tehdy překazil Lukáš Magera, který proměnil v 80. minutě nařízený pokutový kop.

To na hřišti Adidas Arény Dukla v posledním vzájemném utkání vyhrála poměrem 1:0. Branku tehdy dal Jean David Beauguel, který využil chyby brankáře Hrušky a poslal Duklu do vedení už ve čtvrté minutě.

Desáté střetnutí proběhne v rámci Víkendu otců na hřišti soupeře v sobotu 9. dubna 2016 od 18.00 hodin.

Poslední utkání soupeře

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:0)

Branky: 20. vlastní Kúdela, 47. Bednář - 57. Kalabiška, 84. vlastní Zápotočný, 90.+1 Rada. 
Rozhodčí: Jílek - Kotík, Dobrovolný. 
ŽK: Tregler, Suchan, Krameš - Fleišman. 
Diváci: 1966.

1. FK Příbram: Hruška - Krameš, Tregler, Zápotočný, Mudra - Hnaníček - Štípek (79. Brandner), Pilík, Suchan (84. Vošahlík), Rezek - Bednář. Trenér: Tobiáš.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman (78. Klobása) - Ščuk, Rada - Čermák, Takács (54. Baroš), Chramosta (52. Kalabiška) - Magera. Trenér: Jarolím.


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 40. Čajič - 80. Magera z pen. 
Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Hrabovský. 
ŽK: Gorkšs - Magera, Bořil. 
Diváci: 1353.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Čajič, Považanec - Berger (85. Daniel Tetour), Krmenčík (90.+1 Jeřábek), Jakub Mareš (76. Jurendič). Trenér: Kozel.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Vraštil, Fleišman - J. Rada, Ščuk (69. Malpon) - Zahustel (58. Baroš), Čermák (64. Chramosta), Skalák - Magera. Trenér: K. Jarolím.