clanek-1
  • Rozhovory

  • 03.04.2016

Lukáš Štetina: „Je to velká škoda, že jsme dnes nedokázali bodovat."

Byl to pro něj smolný zápas. V prvním poločase si vstřelil vlastní gól a v tom druhém jeho nadějný pokus zastavilo břevno. Lukáš Štetina hodnotí nejen tyto situace, ale například i celkové postavení v tabulce.

Dnes to byl pro tebe takový „zápas blbec“. Vlastní gól a poté břevno ve druhém poločase…
Bohužel to vypadá, že tuto sezónu mi to padne jenom do vlastní brány. Myslím si, že se od nás trochu odklonilo štěstí. Samozřejmě ani výkony nebyly nejlepší, ale dnes jsme si minimálně bod zasloužili.

Měli jste 5 nebo 6 opravdu velkých šancí, ale dnes to neklapalo střelecky…
V posledních zápasech góly nedáváme. Když chceme získat aspoň bod, tak nesmíme inkasovat. Dnes nedala gól Slavia, ale dal jsem ho já…těžko se mi to komentuje. Mrzí mě to.

V posledních třech zápasech jste vyšli střelecky naprázdno a bez bodu. Trochu se zdá, že se přiblížily ty spodní příčky v tabulce. Co si o tom myslíš?
Víme o tom. Je tam více týmů, které mají plus mínus stejný počet bodů. Ten boj o záchranu je tam širší. My chceme mít vyšší cíle. To, co jsme si řekli před sezónou, teď bohužel nenaplňujeme. Je to velká škoda. Myslím, že na nás v poslední době trochu doléhá psychika, ale měli bychom se s tím vyrovnat.

Jak si viděl tu situaci, ze které padl gól? Reklamoval jsi tam u rozhodčího ještě přistrčení…
Ten hráč mě rozhodil, zavadil mi v poslední chvíli o nohu a já jsem v té chvíli vůbec nevěděl, kam se ode mě míč odrazí. Rozhodčí to mohl posoudit jako faul, ale nestalo se tak.

Naopak na druhé straně ti byl odmáván ofsajd při situaci, ze které padl gól, který nebyl uznán. Jak jsi to viděl ty?
Byl tam odmáváný ofsajd, já jsem míč ale nehrál. Je to škoda, byl by to vyrovnávací gól a všechno by bylo opět otevřené.

Vypadá to, že Slavia je pro Duklu opravdu neoblíbený soupeř. Už po dvanácté se vám jí nepodařilo porazit. V čem to podle tebe bude? Myslíš, že je tam nějaký psychický blok?
To si nemyslím. Slavia hraje takový jednoduchý fotbal plný nakopávaných balonů a soubojů. Je to velká škoda, že jsme dnes nedokázali bodovat. Těžko se mi k tomu vyjadřuje.

Co jsi říkal na atmosféru během zápasu?
Atmosféra byla samozřejmě krásná. Kéž by takovéto návštěvy chodily na všechny domácí zápasy. Je to super, určitě se lépe hraje. Bylo to derby s atmosférou, jak se patří.