clanek-1
  • A-tým

  • 02.04.2016

Malé pražské derby už v neděli!

Liga je zpět a s ní zápasy 23. kola. Dukla nastoupí na domácím hřišti proti jednomu ze tří pražských rivalů, Slavii Praha. Výkop je v neděli 3. dubna 2016 přesně v 15.00 hodin!

Naši nedělní oponenti mají po dvaadvaceti odehraných utkáních na svém kontě 36 bodů a aktuálně okupují pátou příčku ligové tabulky. 

V dosavadním průběhu sezony nastřílela Slavia celkem jednatřicet branek a obdržela jich o deset méně. 

Celkem desetkrát zvítězila, šestkrát remizovala a šestkrát prohrála.

Poslední duel, který odehrála, byl sváteční. V derby pražských „S“ prohrála na Letné 1:3. Jediným střelcem Slavie byl Milan Škoda.

Dukla se Slavií uhrála od návratu do první ligy jednoznačně nejvíce remíz. V posledním vzájemném byla vítězství blízko, přesto utkání skončilo 1:1 a tak Slavie pro svěřence Luboše Kozla zatím stále zůstává posledním neporaženým týmem v lize.

K blížícímu se derby uvedl Luboš Kozel: „My se musíme koukat hlavně sami na sebe. Sice dokážeme být v utkáních fotbalovější než soupeř, ale na to se nehraje. Utkání musíme zvládnout i výsledkově. Dopláceli jsme zejména na agresivitu v pokutových územích. Tuhle stránku musíme do dalšího utkání zlepšit. Slavia je v soubojích silná, ale věřím, že když jsme ji v posledním utkání přehrávali, podaří se nám teď získat i body.“

Hlavním rozhodčím malého derby byl delegován Zbyněk Proske společně s asistenty Jiřím Moláčkem a Robertem Hájkem.

Vstupenky na utkání jsou stále v prodeji v síti Ticketportal. Vstupenky lze také zakoupit v den utkání od 12.00 hodin na pokladně stadionu Juliska.

Upozorňujeme diváky, aby dorazili na stadion včas a vyhnuli se tak velkému návalu lidí bezprostředně před začátkem utkání!

Poslední utkání soupeře

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:1 (0:1)

Branky: 56. Lafata, 74. Costa, 77. Zahustel - 6. Škoda. 
Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Paták - Ardeleánu, Jílek. 
ŽK: Frýdek - Hušbauer, Deli, Štohanzl, Latka, Jablonský, Kenija, Bořil. 
Diváci: 18 684 (vyprodáno).

AC Sparta Praha: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek (20. Mazuch), Costa - Mareček - Šural, Dočkal, Frýdek (84. Matějovský), Krejčí - Lafata (79. Juliš). Trenér: Ščasný.

SK Slavia Praha: Berkovec - Bořil, Latka, Deli, Jablonský - Železník (76. Mešanovič), Hušbauer, Souček, Štohanzl (65. Kenija) - Vukadinovič, Škoda. Trenér: Uhrin ml.


Poslední vzájemné utkání

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 1:1 (0:1)

Branky: 63. Milan Škoda - 5. Krmenčík. 
Rozhodčí: Královec - Moláček, Vlasjuk. 
ŽK: R. Hrubý - Berger. 
Diváci: 10.547.

SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Bazal (46. R. Hrubý), Piták, Zmrhal, Černý (86. Diop) - Voltr (68. M. Vukadinovič) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Čajič (70. Daniel Tetour), Považanec - Berger (90. Jurendič), Krmenčík (75. Beauguel), Přikryl. Trenér: Kozel.