clanek-1
  • U15

  • 03.04.2016

Rozhovor s hráčem starších žáků U15, Filipem Matouškem

Další z rozhovorů s hráči mládeže je s útočníkem starších žáků U15. Filipův první tým byl Loko Vltavín, kde hrál od 4 let. O několik let později se společně s rodinou přestěhoval a tak začal hrát za SK Roztoky (od 8 let) a za Duklu hraje od roku 2011, tedy od 10 let.

Jaké jsou tvoje nejsilnější stránky a naopak v čem vidíš, že by ses mohl ještě zlepšit?
Myslím si, že mojí nejsilnější stránkou je vždy trénovat naplno, trénovat navíc i ve fotbalové přestávce. Nejvíce bych mohl zlepšit rychlost a práci slabší nohou.

Mohl bys popsat svoje fotbalové začátky?
Od 2 let jsem si začal kopat s dědou,  ve čtyřech letech, když jsme si kopali s tátou v parku, přišel trenér Loko Vltavín a zeptal se mě, jestli bych nechtěl přijít na jejich trénink. Ale opravdové fotbalové začátky beru tréninky na Dukle.

Co tě na fotbale nejvíce baví?
Nejvíce mě baví zápasy a úspěchy s týmem.

Jaký jiný sport máš rád?
Mám rád téměř všechny sporty. Nevynechám žádnou příležitost si zasportovat, ale nejvíce mě asi baví badminton a squash, které chodím ve svém volném čase hrát.

Zápas kterého fotbalového klubu v Evropě bys rád navštívil?
Nejraději bych navštívil zápasy Chelsea nebo Barcelony. To jsou týmy, kterým fandím. Také bych rád viděl hrát Bayern. Snad si tento sen jednou splnit.

Máš nějakého oblíbeného hráče v A-týmu Dukly?
Můj nejoblíbenější post na kterém hraji je pravý obránce, a tak můj oblíbený hráč je Ondřej Vrzal. Bylo by moc fajn si s ním zatrénovat.