clanek-1
  • Klub

  • 23.03.2016

Vyvrcholil Dětský fotbalový pohár. Finalisty přivítáme na malém derby se Slavií

Jak krásný umí být fotbal v podání dětí, ukázal šestý ročník Dětského fotbalového poháru. Turnaj Pražského fotbalového svazu pořádaný za podpory MHMP vyvrcholil za přítomnosti záložníka Dukly Daniela Tetoura, stávajícího patrona mládeže PFS. Novým králem školního fotbalu v Praze se stala ZŠ Vinoř. Navíc se finalisté zúčastní malého derby Dukla - Slavia.

Vítěz šestého ročníku Dětského fotbalového poháru pro děti prvních a druhých tříd pražských základních škol vzešel z 84 týmů. Což je opět rekordní počet.

„Na školní turnaje jsem se vždy jako malý těšil. I dnes jsem dětem tu radost záviděl. My jsme vždy učitele přemlouvali, ať jdeme hrát fotbal. Nic jiného pro nás neexistovalo,“ vzpomíná Daniel.


Tím nejlepším byl celek základní školy Vinoř, který ve finále na penalty porazil ZŠ Jižní. Oba týmy se navíc mohou těšit na další zážitek. Začátkem dubna se aktivně zúčastní malého pražského derby mezi Duklou a Slavií. Ve speciálních upomínkových dresech doprovodí hráče na trávník, na kterém si o poločasové přestávce zahrají reprízu finálového utkání.

 „Pro děti to bude velký zážitek a odměna za jejich celoroční snahu. Fotbal u nás na škole hrajeme často a za každého počasí. Máme ho rádi,“ říká Jitka Kuchlerová, která dovedla ZŠ Vinoř až k turnajovému triumfu.

Šestý ročník Dětského fotbalového poháru je již minulostí a přinesl 15 turnajů, které se odehrály v 5 halách po celé Praze. Do poháru zasáhl rekordní počet 84 týmů. V celkově odehraných 262 utkáních padlo 934 branek. Ze 746 účastníků jich 55 % ještě nebylo registrováno v žádném fotbalovém klubu. Právě na tyto děti Pražský fotbalový svaz cílí, tak aby i ony se staly členy jednoho z 88 pražských fotbalových klubů s mládeží.