clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.03.2016

Lukáš Hroššo hodnotí porážku a inkasovaný gól

Během zápasu předvedl několik povedených zákroků. Naneštěstí obdržel gól po nezaviněné srážce se spoluhráčem Štětinou bez přičinění jihlavských hráčů. Nejen o této brance, ale i o situaci v tabulce hovoří Lukáš Hroššo.

Co se přesně stalo při inkasovaném gólu?
Byl tam centr ze strany, já jsem si myslel, že mám míč v klidu v rukavicích. Bohužel jsem se srazil s obráncem, to mě otočilo a jak mi drknul do ruky, nedokázal jsem míč udržet.

Lukáš ti při tom zákroku hodně vadil? Jak to tam proběhlo?
Hlavně mě ta srážka otočila čelem k bráně, což by se stávat nemělo. V těchto chvílích stačí jen malé drknutí do ruky a balon neudržíte.

Dostal jsi někdy podobný gól?
Góly padají po všelijakých chybách. Mě mrzí, že právě kvůli takovéto chybě jsme prohráli. Věřím tomu, že příště zvítězíme a částečně ten dnešek odčiníme.

Jak vnímáš současnou situaci v tabulce? Může to vypadat, že jste se dnešní prohrou trochu namočili do bojů o záchranu…
Neříkal bych, že jsme se namočili. Tabulka je vyrovnaná, to by se musely do bojů o záchranu namočit všechny týmy od šestého místa dolů. My chceme vyhrát každý zápas. Dnes jsme chtěli potvrdit body z Ostravy, ale to se nám nepovedlo. Potřebujeme udělat nějakou bodovou šňůru, ve které nebudeme prohrávat. Věřím tomu, že když se na tabulku podíváme po sezoně, tak budeme v té lepší polovině.

Měl jsi několik povedených zákroků. Mrzí takto inkasovaný gól o to více?
Mě samozřejmě mrzí každý gól o to více, když padne po takovéto chybě. Bohužel takováto chyba a malá nekoncentrovanost zneguje vše dobré, co se odehrálo v zápase.