clanek-1
  • A-tým

  • 11.03.2016

Ve 21. kole Synot ligy Dukla přivítá Jihlavu

Utkání s Jihlavou se nezadržitelně blíží. V sobotu 12. března 2016 od 17.00 hod. zahájí rozhodčí Nenadál utkání 21. kola mezi Duklou Praha a Vysočinou Jihlava.

Jihlava je po dvaceti odehraných kolech na 14. příčce s dvaceti body díky pěti výhrám a pěti remízám. 

Celkové skóre Jihlavy se prozatím zastavilo na hodnotách 21 vstřelených a 37 obdržených brankách.

Nejlepšími střelci Jihlavy jsou Petr Hronek a Lukáš Vaculík, oba svým soupeřům nastříleli po třech brankách.

V minulém kole přivítala Vysočina doma svého bezprostředního souseda v ligové tabulce, olomouckou Sigmu. Dvě branky si právě připsal Petr Hronek, čímž zajistili domácím vítězství 2:1.

Trenér Luboš Kozel k sobotnímu soupeři uvedl: „Jihlava hraje o záchranu, a to jsou pak těžká utkání, protože se snaží urvat každý bod. Vždy se prezentovala rychlým přechodem do protiútoku, a i když jim odešel Mešanovič, vrátil se Kučera z Plzně a kapitán Šourek, takže se oproti podzimu snaží hrát více fotbal. My jsme zvítězili nad Ostravou, a pokud mají mít ty body nějakou hodnotu, musíme je potvrdit doma a zvítězit.“

Dukla má s Jihlavou historicky velmi vyrovnané statistiky. Ve čtyřech z dosavadních sedmi ligových utkání braly oba celky shodně po bodu.

Poslední vzájemné utkání, které se hrálo na podzim v Jihlavě, vítěze nepřineslo, když po devadesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 2:2. Za domácí se tehdy dvakrát trefoval Mešanovič (dnes SK Slavia Praha, pozn. red.), mezi jehož góly se dokázali vklínit Přikryl s Krmenčíkem.

Výkop osmého vzájemného střetnutí je v sobotu 12. března 2016 od 17.00 hod. na stadionu Juliska!

Delegováni jsou tito rozhodčí: M. Nenadál – P. Vlasjuk, J. Kříž (P. Královec)

Vstupenky si můžete zakoupit online v sítí ticketportal v jejich základní cenové nabídce nebo v den utkání na pokladnách stadionu od 16 hodin.

Poslední utkání soupeře

FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 40. a 48. Hrobek - 33. Falta. 
Rozhodčí: Jílek - Urban, Pochylý. 
ŽK: Voltr - Houska, Štěrba. 
Diváci: 2 893.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Voltr (90. Jungr), Hronek, Vaculík (82. Kukol) - Dvořák (59. Bazal). Trenér: Hipp.

SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Radakovič, Vepřek - Houska, Šindelář (56. Plšek) - Navrátil (67. Chorý), Petr (58. Ordoš), Falta - Mahmutovič. Trenér: Jílek.

Poslední vzájemné utkání

FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 2:2 (1:0)

Branky: 10. a 81. Mešanovič - 72. Přikryl, 74. Krmenčík. 
Rozhodčí: Jech - Blažej, Ratajová. 
ŽK: Štětina, Čajič (oba Dukla). 
Diváci: 2893.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Jánoš (73. Demeter) - Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec (63. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Čajič (46. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel (70. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel.