clanek-1
  • Rozhovory

  • 09.03.2016

Aldin Čajič: „Jsem rád, že už jsem se dostal zpět na hřiště“

Aldin Čajič naskočil do utkání s Baníkem v průběhu druhého poločasu a pomohl týmu k důležitému vítězství. Byl to jeho první start v jarní části ligy. Předešlé střetnutí byl nucený vynechat z důvodu zranění, které si přivezl ze soustředění v Turecku. V rozhovoru hovoří i o vztahu ke svým předchozím působištím v Česku a o šancích pro odvedu poháru v Jablonci.

Jak jste oslavili důležité vítězství nad Baníkem?
Nebyla vůbec žádná oslava, jen v kabině po zápase. Ale cesta domu byla určitě příjemná.

Jak se ti hrálo v poměrně bouřlivé atmosféře ve Vítkovicích?
V Ostravě bývá vždycky dobrá atmosféra, a byla i tentokrát. Určitě se hraje lépe, když přijde na zápas hodně lidí. Já jsem hlavně rád, že jsme ten zápas vyhráli, i když to nebylo jednoduché.

Utkání s Baníkem bylo tvým prvním, do kterého jsi na jaře zasáhl, protože jsi byl předtím zraněný. Co přesně ti bylo a jak se teď cítíš?
Na soustředění v Turecku jsem při zápase cítil, že mě bolí stehenní sval a potom rezonance ukázala, že jsem to měl natržené, takže jsem musel mít 3 týdny pauzu. Určitě to nebylo příjemné a jsem rád, že už jsem se konečně dostal na hřiště a zahrál si. Nyní se cítím skvěle a jsem připravený do dalších zápasů.

V sobotu se doma utkáte s Jihlavou. V čem vidíš její silné a slabé stránky?
Upřímně, Jihlavu jsem poslední dobou nijak speciálně nesledoval. Trenéři to určitě mají dobře nastudované, takže doufám, že se na tento zápas dobře připravíme a zvládneme ho.

Aldin Čajič při tréninku v týdnu před utkáním s Jihlavou.

Jak vidíš šance Dukly pro odvetu poháru s Jabloncem?
Myslím si, že výsledek 0:0 je pro nás dobrý. Doma jsme odehráli dobré utkání, jen tomu chyběl gól, ale věřím, že ho dáme právě v Jablonci a postoupíme dál.

Prošel jsi třemi kluby v Česku. (Sparta, Teplice, Dukla) Co mají podle tvého názoru společného a naopak, v čem se nejvíce liší?
Co se týká fotbalu, tak tréninky jsou skoro stejné, ale pravděpodobně největší rozdíl je v zázemí. Jinak v Dukle se mi zatím moc líbí. Myslím si, že je tady skvělá parta a cítím se tu jako doma.

Znamenají pro tebe zápasy se Spartou a Teplicemi něco speciálního? A nebo je bereš, jako každé jiné utkání? 
Jsou to pro mne specifické zápasy. Především když hraji proti Teplicím, protože jsem tam byl delší dobu a vždycky se nějak na ten zápas těším už dopředu, takže určitě je tam nějaká motivace navíc.

Jaký je tvůj osobní cíl pro zbytek sezóny?
Mým cílem je odehrát co nejvíce zápasů, přidat ještě nějaké góly a pomoci týmu dosáhnout co nejvyšší příčky v tabulce.