clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 07.03.2016

V sobotu nás čeká střetnutí s Jihlavou

Na Julisce přivítáme tým, který ve svém názvu nese i jméno kraje, ze kterého pochází, Vysočinu Jihlava – tým, který letos bojuje o pozice, které zaručují udržení v první lize, ale zároveň celek, se kterým má Dukla historicky velmi vyrovnané statistiky.

Náš sobotní soupeř se po dvaceti odehraných kolech drží těsně nad sestupovou pozicí na 14. příčce s dvaceti body díky pěti výhrám a pěti remízám. Celkové skóre Jihlavy se prozatím zastavilo na hodnotách 21 vstřelených a 37 obdržených brankách.

V minulém kole přivítala Vysočina doma svého bezprostředního souseda v ligové tabulce, olomouckou Sigmu. Hostům se podařilo na jihlavském městském stadionu vstřelit branku jako prvním, když ve třiatřicáté minutě skóroval Šimon Falta. Ještě před poločasovým odchodem do kabin se ale domácím podařilo srovnat zásluhou Petra Hronka, který pak tři minuty po zahájení druhé půle přidal i druhý gól a dokonal tak obrat domácích na konečných 2:1.

Jihlavský trenér Michal Hipp popsal utkání takto: „Paradoxně to byl z naší strany na jaře nejhorší výkon a máme první jarní vítězství. Mimořádně si ho cením. I když to není nejdůležitější vítězství v této sezoně, ale bylo to důležité. Máme před sebou ještě řadu zápasů, které musíme zvládnout. Hronek je pro nás momentálně velmi cenný hráč. V prvním poločase se nám nedařilo. Kučera hrál příliš vysoko, i proto jsme inkasovali. Vyhráli jsme bitvu ale ne válku. Ještě před sebou máme deset zápasů a aktuální náskok při tříbodovém systému nic neřeší.“

Pohyb v kádru týmu z Vysočiny vypadal během zimní přípravy následovně: Adam Jánoš i nejlepší střelec Jihlavy, Muris Mešanovič zamířili do Prahy – první jmenovaný se vrátil z hostování do Sparty, odkud dále pokračoval do Mladé Boleslavi, druhý pak přestoupil do Slavie. Bosenský útočník Haris Harba zamířil na hostování do své domoviny a bude nastupovat za FK Sarajevo.

Tým aktuálně čtrnáctého týmu ligy posílili hostující Josef Bazal a Radek Voltr ze Slavie nebo Tomáš Kučera z Plzně. Ze zahraničí, konkrétně z Albánie přestoupil do Jihlavy Yani Urdinov a z nižší české soutěže pak Filip Novotný (FK Ústí nad Labem) a střelec obou gólů z minulého týdne, Petr Hronek, kterého Vysočina získala z Vlašimi.

Dukla má s Jihlavou historicky velmi vyrovnané statistiky. Vždyť ve čtyřech z dosavadních sedmi ligových utkání braly oba celky shodně po bodu. „Žlutý balet“ bral výhru dvakrát a Jihlavským se podařilo zvítězit jen v jednom střetnutí – v sezoně 13/14 uhráli na Julisce výsledek 0:3. Celkové skóre z těchto sedmi zápasů mluví nepatrně ve prospěch Dukly, která má na kontě 12 vstřelených gólů oproti 11 obdrženým.

Zatím poslední vzájemné utkání, které se hrálo na podzim v Jihlavě, vítěze nepřineslo, když po devadesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 2:2. Za domácí se tehdy dvakrát trefoval Mešanovič, mezi jehož góly se dokázali vklínit Přikryl s Krmenčíkem v 72., potažmo 74. minutě. Podle trenéra Kozla to bylo hodně divoké utkání, které skončilo zaslouženou remízou.

Výkop osmého vzájemného střetnutí je v sobotu 12. března 2016 od 17.00 hod. na stadionu Juliska! 

Prodej vstupenek byl zahájen v pondělí 7. března. Zakoupit si je můžete online v sítí ticketportal v jejich základní cenové nabídce nebo v Dukla klubu na Podbabské 5, Praha 6 - Dejvice. Koupit je můžete i v den utkání na pokladnách stadionu od 16 hodin.