clanek-1
  • Juniorka

  • 20.06.2011

Juniorka bude hrát divizi!

Nejen A mužstvo, ale také juniorka slaví postup. Po roce se vrací do divize, čtvrté nejvyšší soutěže. Dukle byl nabídnut postup poté, co se ho vzdal Radotín, vítěz PRAŽSKÁ TEPLÁRENSKÁ přeboru mužů.

Juniorka Dukly obsadila v přeboru druhé místo, na první Radotín ztratila pět bodů. Vítěz soutěže však postup odmítl, účast v divizi pak byla nabídnuta Dukle B. „Z hlediska sportovního vývoje našeho klubu je pro nás divize přijatelná. Proto jsme do toho šli. Bereme to jako výzvu, kluci si zkusí lepší soutěž než hráli dosud. Je to pro nás možnost zlepšování a zkvalitnění výchovy mladých hráčů. Dlouho jsme o postupu z druhého místa nepřemýšleli,“ řekl Günter Bittengel, sportovní ředitel klubu.

V rezervním týmu budou i nadále působit především mladí hráči, kteří si v něm budou zvykat na mužský fotbal. „V juniorce zůstanou hráči, kteří teď nastupovali v přeboru. Přibude pár kluků z výstupního ročníku v dorostu. Může se stát, že se do juniorky půjde občas rozehrát někdo z A-mužstva po zranění, nebo při dlouhodobějším výpadku, ale jinak budou hrát mladí,“ potvrdil Bittengel.

Dukla se tak může v jedné sezoně radovat už z druhého postupu!