clanek-1
  • Rozhovory

  • 20.02.2016

Lukáš Hroššo hodnotí zápas a hledá příčiny porážky

V minulém kole výrazně pomohl Dukle k zisku tří bodů z domácího zápasu. Nyní poprvé v dresu Dukly v ostrém zápase inkasoval a tak musel tým z Julisky odjet z Vršovic bez bodu.

V minulém kole jste udržel čisté konto, nyní celý zápas rozhodl jeden gól. Jaký je to pocit?
Pohráli jsme, tak je z toho samozřejmě špatný pocit. Chtěli jsme tady vyhrát. Dukla tu dlouho nevyhrála, ale nepodařilo se nám to. Byl to vyrovnaný zápas. Rozhodl jeden centr ze strany a dvě dorážky.

Jak jste danou situaci viděl?
Viděl jsem hlavičku, na tu jsem ještě stihl reagovat, ale dorážku už jsem chytit nedokázal. Myslím, že mě míč trefil ještě lehce do ramena a pak propadl do brány. Na tu dorážku už mi chybělo štěstí.


Jak se stalo, že Krch tam takovýmto způsobem „vyplul“?
Pravděpodobně jsme ho měli mít nějakým způsobem obsazeného už při té první hlavičce. On měl štěstí, že se to k němu opět odrazilo.

Co se stalo okolo 60. minuty, kdy měli Bohemians takovou desetiminutovku, ve které vás hodně přehrávali a posílali do vápna jeden centr za druhým?
Byly tam od nás zbytečné fauly, takže oni zahráli několik standardek. Dá se říct, že tam byli i zbytečné rohové kopy a tím si Bohemka vytvořila tlak a my jsme jen bránili standardky. Oni měli téměř všechny odražené balony a tím získali tu převahu.

Sám jste říkal, že Dukla nemá s Bohemkou úplně dobrou bilanci. To jste věděli a nebo vás na to někdo upozorňoval?
Kluci o těch statistikách věděli, ale my jednoduše potřebujeme venku vyhrávat, abychom mohli stoupat výš v tabulce. Je potřeba hrát stejným způsobem venku jako doma. Věřím tomu, že když budeme hrát stejně i venku, tak budeme na Julisku vozit body pravidelně.