clanek-1
  • Juniorka

  • 17.02.2016

U21: Trenér Libor Pala před zahájením jarní části sezóny

Juniorská startuje utkáním proti Liberci už tuto neděli od 10,15 hod. na UMT Mikulova. Přečtěte si jak hodnotí trenér Libor Pala zimní přípravu. Jaké posily přivítal a co je cílem pro jarní část sezony.

O zimní přípravě…

Příprava proběhla podle plánu. Spokojeni jsme s přístupem i se zdravotním stavem hráčů, chřipky a angíny se nám téměř vyhnuly. Hráli jsme 5 utkání se širokou škálou soupeřů a vždy proti dospělému mužstvu. Na moje gusto jsme dostávali příliš mnoho gólů, ale oproti letní přípravě 2015 jsme jich více vstřelili. Celkové skóre bylo plusové - 16:14. Vyhráli jsme pouze jedno utkání a to s účastníkem krajského přeboru, 3 krát remizovali a jednou prohráli s třetiligovým Žižkovem, adeptem na postup do druhé ligy. Kromě tohoto utkání jsme byli schopni tvořit hru a byli jsme dominantnějším mužstvem. Problém je, že zkušenější soupeř v takovém případě začne hrát na rychlé protiútoky a zachytávání brejků soupeře je pro naše mladé fotbalisty zatím „nadlidský“ úkol.

O pohybu v kádru…

Do svého mateřského klubu odešel Josef Jakab, hostování ukončil také Michal Cabejšek, Štěpán Kolařík a Jan Mejdr. Vojtěch Gajecký přestoupil do Blšan, vzhledem k jeho věku a výkonnosti bylo na čase, aby začal hrát dospělou kopanou.
Naopak jsme přivítali Frantu Sedláčka, Lukáše Slávika a Radka Skuhravého, kteří do Dukly přišli na hostování. Z hostování v Bohemians Praha 1905 se vrátil Melvin Vachoušek.

O cílech pro druhou část sezony…

Cíl je jasný a stejný jako na začátku soutěže, svým stylem hry, který je zakotvený v koncepci klubu, budeme chtít uhrát co nejvíce bodů a odpoutat se od spodních pater tabulky Juniorské ligy.