clanek-1
  • Ženy - žákyně

  • 01.02.2016

Kvalifikační turnaj HMČR starších žákyň je za námi

Poslední lednovou neděli se v Neratovicích konal třetí kvalifikační turnaj na HMČR žákyň. Naše barvy přijely v odpoledních hodinách hájit naše starší žákyně. Soupeřkami nám byly hráčky obou pražských S – Sparty a Slavie a hráčky Bohemians. Žluté baletky nakonec po bojovném výkonu odvezly třetí místo.

K prvnímu utkání nastoupila naše děvčata proti Slavii. V prvních minutách se holkám dařilo dostávat na soupeřovu polovinu. Bohužel žádná střelená branka nepřišla. První skórovaly slávistky, kdy si bravurně poradily s naší obranou. Bohužel naše děvčata dala soupeřkám další dvě branky zadarmo.

V druhém utkání změřily baletky síly s Bohemians. Konečný, pro nás kladný, výsledek 4:0 byl krásný. Předvedená hra respektive nasazení nikoliv. Holky se až příliš přizpůsobily soupeřkám.

Na závěr nás čekal pozdější vítěz Sparta. Holky se do zápasu pustily zodpovědně. Prvních deset minut držely bezbrankové skóre. Gólově se prosadily jako první soupeřky. Holky se ale nevzdávaly a dále bojovaly. Nakonec se potvrdilo, že sparťanky jsou stále zkušenějšími a důraznějšími hráčkami a přidaly další branky. I našim děvčatům se podařila vstřelit branka a to po parádní kombinaci po ose Žočková, Krůtová, Chaloupková.

Výsledky:
Slavia – Dukla 3:0
Dukla - Bohemians 4:0 (Macečková, Krůtová, Senická, Kurečajová)
Sparta – Dukla 1:4 (Chaloupková)

Konečné pořadí:
1. Sparta Praha
2. Slavia Praha
3. Dukla Praha
4. Bohemians Praha

Hráčky: Makalová – Ferková, Chaloupková, Králová, Krůtová, Kurečajová, Macečková, Senická, Žilinská, Žočková

Hodnocení trenéra:

Marie Sůrová, hlavní trenérka: "Turnaj hodnotím kladně. Oba zápasy s postupující týmy holky odmakaly na 110%. Podařilo se nám skórovat po vypracované akci. S výkonem s těchto zápasech jsem spokojená. Zápas s Bohemians byl slabší, holky se soupeřkám přizpůsobily a zřejmě čekaly, že vše půjde samo. Halový turnaj byl pro nás zpestřením zimní části. Dále už se budeme připravovat pouze utkáními na velké hřiště."