clanek-1
  • WU11

  • 19.01.2016

WU11: První letošní turnaj

Starší přípravka dívek (r. 2006) se v sobotu vydala na svůj první letošní turnaj do haly na Zličíně. V konkurenci klučičích týmů (r. 2007) z Prahy a ze Středočeského kraje obsadily naše dívky poslední 8. místo, ovšem dojem zanechaly více než pěkný.

Ve skupině jsme narazily na týmy Tempo Praha, FA AZ Praha a Jinočany. Hned v prvním zápase proti Tempu se naše mladé fotbalistky prezentovaly skvělým výkonem. V zápase se jim dařily kličky, několikrát si hráčky dokázaly i vyměnit balon a dostat se do zakončení. V zápase jsme dvakrát vedli, 1:0 a 2:1, ale nakonec kluci dokázali pro ně nepříznivý stav otočit, a tak si holky z Dukly připsaly porážku 2:3. Obě branky vstřelila Lenka Černá.

V dalších dvou zápasech se žluté baletky potkaly s kvalitními soupeři, pozdější vítěz z FA AZ Praha nás přehrál a vyhrál poměrem 7:0, zápas s Jinočany byl také nad síly dívek, kluci zvítězili 4:0. Výsledky jsou celkem jasné, ale i naše hráčky si vytvořily slibné šance, jenž ztroskotaly pouze na produktivitě.

Do vyřazovací části jsme nastoupili proti týmům Junior Praha a SK Střešovice 1911. V prvním zápase s Juniorem předvedla děvčata nejlepší výkon turnaje. Kluky nepustila téměř na druhou polovinu. Z branky soupeře se stala střelnice, ovšem pro nás nedobytná. Trefili jsme dvakrát tyč, několikrát soupeře zachránil brankář, ale gól ne a ne padnout. Jak už to tak bývá, kluci se jednou dostali do protiútoku a v samostatném úniku z jediné šance skórovali a vyhráli 1:0. Druhý zápas se Střešovicemi byl obdobný, pouze výsledek utkání byl 2:1 z pohledu soupeře. O jedinou branku se postarala v závěru zápasu Nikča Köhlerová.

Hodnocení trenéra

Jakub Kowolowski, trenér: „Turnaj se mi velice líbil, hlavně z pohledu toho, že si děvčata mohla zahrát a vyzkoušet si mnoho věcí, které mají naučené z tréninku. Dokázali jsme být 3 z 5 zápasů lepším týmem, což mě těší. Zápasy mi ukázaly, že holky jsou po technické stránce klukům vyrovnaným soupeřem, daří se nám kličky i přihrávky, z toho mám velkou radost. Zaměřit se musíme ještě na řešení situací 2:1, které jsme několikrát neřešili nejideálněji a zbytečně se tak obrali o další brankové příležitosti. Další turnaj máme už tuto neděli na Mělníku.“