clanek-1
  • A-tým

  • 04.01.2016

A mužstvo zahájilo přípravu. Trénovat s týmem začal Michal Smejkal.

Počasí venku sice připomíná očekávaný začátek zimy, přesto dnes v pondělí 4. ledna vyběhli hráči Dukly Praha po 26 dnech opět na tréninkové hřiště. Tento týden je čeká několik dvoufázových tréninků a první přátelské utkání s Viktorií Žižkov na umělé trávě v Berouně.

A mužstvo zahájilo zimní přípravu dopoledne na pražském Strahově. „Zátěžové testy absolvujeme až po týdnu tréninků v pondělí 11. ledna. Celkem nás čekají čtyři přátelská utkání. S Viktorkou Žižkov, Vlašimí, Budějovicemi a Ružomberokem. Na přelomu ledna s únorem pojedeme na herní soustředění do Turecka, kde odehrajeme tři přátelská utkání,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

V Turecku odehraje jeho mužstvo tři přátelská utkání. Prozatím jsou potvrzení dva soupeři. Ukrajinské prvoligové celky SC Volyň LutskFK Metalist Charkov.

V tomto týdnu tým čeká přípravné utkání s Viktorií Žižkov, které se bude hrát v sobotu 9. ledna od 11 hodin na umělé trávě v Berouně, ulice Na Máchovně 644.

Přípravu nezahájili Michael Krmenčík, kterého si stáhla Viktoria Plzeň a Tomáš Přikryl, který ukončil hostování a ze Sparty Praha přestoupil do Mladé Boleslavi.

Do přípravy se naopak zapojili Jan Juroška, který se vrátil z půlročního hostování ve Varnsdorfu, a Bidje Manzia, který na podzim hostoval v Baníku Sokolov.

Trénovat začal s A mužstvem Michal Smejkal. Hráč Mladé Boleslavi, který poslední rok působil v kazašském klubu Okzhetpes Kokshetau, se kterým si zahrál i play-off Ligy mistrů. O jeho působení v klubu se jedná.

Na testy přišel hráč Martin Štancl z klubu SK Benešov, kde je na hostování z TJ Slavia Louňovice. Martin prošel mládežnickými týmy AC Sparta Praha.

Složení kádru v zimní přípravě

Brankáři: Filip Rada, Martin Chudý, David Tetour.
Obránci: Kaspars Gorkšs, Michal Jeřábek, Josip Jurendič, Branislav Miloševič, Dominik Preisler, Michal Smejkal, Martin Štancl, Lukáš Štetina, Ondřej Vrzal.
Záložníci: Aldin Čajič, Marek Hanousek, Róbert Kovaľ, Jakub Považanec, Daniel Tetour.
Útočníci: Néstor Albiach Roger, Jean-David Beauguel, Tomáš Berger, Jan Juroška, Jakub Mareš, Bidje Manzia.