clanek-1
  • U19

  • 29.12.2015

Trenér staršího dorostu Jaroslav Hynek hodnotí podzimní část sezony

Jak byste zhodnotil podzimní část sezony?
Myslím, že jsme odehráli zajímavý podzim. Nevyhnuli jsme se sice herním i výsledkovým výkyvům, ale udělali jsme solidní kreativní i kondiční pokrok. Ukázala se charakterní pozitiva i negativa týmu, která stanovila cíle do další činnosti.

Při pohledu na základní statistiku, a tou je skóre, jsme v rozdílu nejlepší. Sokolov dal ale více branek a Slavia méně dostala, takže chceme pracovat na větší produktivitě obou činností. Z pohledu prohraných utkání, byl jediný zápas, kde jsme nedokázali s výsledkem nic udělat, a to na domácím hřišti s Meteorem (0:2). Soupeř to na nás zahrál velice chytře a my byli v hlavách hodně svázaní.  V ostatních utkáních jsme měli na to, abychom skóre otočili v náš prospěch. To, že se tak nestalo, bylo určitě kvalitou soupeře, ale také neproměněnými příležitostmi. Vše jsme vždy brali jako pozitivní ukazatel k další práci a neslo to ovoce. Vítězná utkání byla odpovědí na tréninkové snažení a přístup. Když k tomu přidám trošku osobní filosofie, tak fotbal beru jako spravedlnost, odraz a součet všeho jak se k němu chováte jako jednotlivci, týmy i klub. Něco se projeví hned (vteřiny, minuty, den, dny) něco později (měsíce, roky, na konci života:)). Takže vše beru tak, jak přichází a jako odměnu toho, co jsem pro to udělal.

Jaký pohled máte na celou soutěž, do které jste se po dvou letech v Juniorské lize vrátil?
Mám teď možnost porovnat stav před sloučením dvou dorosteneckých skupin do jedné a nyní. Rozhodně je současný model náročnější a vyrovnanější. Týmy se snaží hrát více fotbal než dříve. Trenéři i hráči jsou odvážnější. Mám z toho velmi příjemný pocit.

Kdybyste měl vypíchnout něco z této části sezony, co by to bylo?
Chci pochválit hráče za to, že dokázali zvládnout hru ve dvou posledních utkáních po remíze na Vyšehradě a prohře doma s Meteorem. Ukázali sílu a věřím, že se dotkli i odvahy herního srdce.

Jak jste se rozloučili s podzimní částí a víte už program zimní přípravy?
Na závěr chtěli kluci hrát Memoriál Václava Jíry pořádaný Bohemians 1905. Sami si jej řídili a vyhráli. Pojali to skvěle. Tímto bych chtěl poděkovat Bohemce za pozvání i organizaci. Již poněkolikáté jsme se tam cítili moc příjemně.

Přípravu zahájíme 5. 1. 2016 na Julisce. Budeme hrát se Slavií, Bohemkou, Boleslaví, Benešovem a Braníkem. Soutěž nám začíná již 20. 2., takže příprava bude krátká vzhledem k vloženým předehrávkám, ale alespoň odpadne dlouhé čekání na sezónu.

Chcete něco říci závěrem?
Chci poděkovat všem dukelákům i nedukelákům, také trenérům soupeřů za krásné adrenalinové chvíle ve zkušenosti s nimi hrát a že nás opět posunuli dál. Chci všem popřát, aby se dále bavili životem – fotbalem a zároveň je to hřálo u srdce.