clanek-1
  • Rozhovory

  • 09.12.2015

Hodnocení Luboše Kozla: Výkony byly vyrovnanější. Zbytečně jsme ztráceli body

Po podzimní části sezony je na čase bilancovat. Dukla má po 16. odehraných kolech 19 bodů a figuruje na 11. místě tabulky při aktivním skóre 24:23. Představy však byly jiné. Jak hodnotí uběhlou půlsezónu trenér Luboš Kozel?

Jak jste spokojený s výsledkem po podzimní části sezony?
Spokojený být určitě nemůžu. Chtěli jsme být výš v tabulce a mít více bodů. Paradoxně si myslím, že mužstvo mělo výkony vyrovnanější. V loňské sezóně jsme obdrželi dva debakly. Letos se žádný takový propadák nekonal.

Přesto jste ztratili spoustu bodů. Kde vidíte příčinu?
Bohužel jsme nedokázali vyhrát utkání, která jsme měli dobře rozehraná. Vždycky jsme z nich získali jen bod, a to většinou v posledních minutách zápasu. Ve všech případech jsme udělali nějakou chybu a ta nás stála dva body. To je pak v tabulce vidět hodně.

Která utkání jste podle vás měli zvládnout?
Určitě utkání s Příbramí a s Brnem, to měla být povinnost. Kdybychom v jednom získali tři body a ve druhém, remízovém zápase vyhráli, měli bychom o 5 bodů více a jsme sedmí stejně jako vloni.

Také vás trápila velká marodka...
To je druhá věc. Byla utkání, do kterých jsme neměli nejdříve útočníky a pak nám v závěru sezony vypadli obránci. Hodně jsme se s tím potýkali a málokdy jsme mohli postavit do zápasu optimální sestavu.

Nyní už jsou všichni zdraví?
Zdravotně jsou teď všichni v pořádku. Doufám, že jim to vydrží i do jara.

V úterý jste ukončili tréninkovou činnost. Kdy začínáte zimní přípravu?
Od 27. prosince mají kluci individuální plány a poprvé v novém roce se sejdeme v pondělí 4. ledna.

Jaký bude program?
Zátěžové testy absolvujeme po týdnu tréninků v pondělí 11. ledna. Pak nás čekají čtyři přátelská utkání. S Viktorkou Žižkov, Vlašimí, Budějovicemi a Ružomberokem. Na přelomu ledna s únorem pojedeme na herní soustředění. Letos by mělo být v Turecku.

Každý rok hrajete Tipsport ligu. Letos se do ní nechystáte, proč?
Nechtěli jsme ji hrát, protože vloni se nám v těchto turnajových utkáních na umělé trávě zranilo dost hráčů. Nechceme, aby se něco takového opakovalo. 

Kdo s vámi zahájí přípravu a kdo naopak odejde?
Tahle otázka je ještě příliš předčasná. S jistotou můžu říct, že se vrátí dva hráči, kteří byli během podzimu na hostování, Jan Juroška a Bidje Manzia. Co se týče odchodů, je otázkou, jestli si některý z klubů, který má u nás hráče na hostování, někoho nestáhne...