clanek-1
  • U13

  • 08.12.2015

Mladší žáci U13 na halovém mistrovství ČR a mezinárodním turnaji v Plzni

Finále halového mistrovství v Kladně 

Výsledky utkání finálové skupiny
FK Dukla Praha U13 - MFK Frýdek-Místek U13 2:1
FK Dukla Praha U13 - FK Pardubice U13 1:1
FK Dukla Praha U13 - SK Slavia Praha U13 3:6
FK Dukla Praha U13 - SC Znojmo FK U13 1:3
FK Dukla Praha U13 - SK Sigma Olomouc U13 1:5

Za vynikající výkony v obou turnajích pod záštitou FAČR byl zaslouženě oceněn náš brankář Filip Ulman nejlepším brankářem turnaje.

Sestava: Ulman - Mareš, Novotný, Fišer, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Krenciv, Korseko, Loffler, Fojt.

Patrik Zeidler: "Týden po překvapivém postupu z kvalifikace do finálového turnaje halového mistrovství ČR jsme opět zajížděli do nedalekého Kladna, kde nás čekalo 5 velmi kvalitních utkání.
První zápas proti Frýdku-Místku jsme zvládli velmi dobře a po velké převaze se ujali vedení. Náš soupeř ovšem dokázal průběh utkání otočit a hra se začínala přelévat od branky k brance. Štěstí se nakonec i díky velké vůli kluků přiklonilo na naši stranu a opět jsme dokázali strhnout vedení v náš prospěch. 
Druhý zápas proti Pardubicím byl velmi vyrovnaný. Pardubičtí se sice ujali vedení, ale nám se podařilo celkem rychle srovnat a ve zbytku hrací doby dominovali hlavně oba výborní brankáři. Souboj skončil asi zaslouženou remízou. 
Třetí zápas na nás vlétla Slavia a velmi brzy se ujala vedení. My dostali šanci na srovnání stavu při hře 4 na 3, ale místo abychom slávisty přitlačili k jejich brance, hráli jsme příliš ledabyle, dokonce inkasovali a ani třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. V koncovce už jsme dokázali nepříznivý stav pouze korigovat. 
Následovalo klíčové utkání turnaje a souboj o 3.místo, který jsme nezvládli. Znojemští nastoupili s velmi defenzivní taktikou, čekali na nás na své 
polovině a my se nedokázali přes jejich urostlé "chasníky" dostat. 
Po nejslabším výkonu celého dne jsme prohráli s mužstvem, které rozhodně nebylo lepším a fotbalovějším. Poslední utkání proti Sigmě Olomouc bylo sice v poli vyrovnané, ale nejlepší hráč turnaje byl rozdílovým a nasázel nám celkem 4 branky. Konečné skore rozhodně neodpovídá průběhu hry.
Nakonec jsme obsadili konečné 5. místo. I tak ovšem kluci zaslouží velké uznání za úspěch, který pro sebe a svůj klub získali."

Mezinárodní turnaj v Plzni
FK Dukla Praha U13 - FK Baník Sokolov 0:0
FK Dukla Praha U13 - ZČE Plzeň 2:0
FK Dukla Praha U13 - FC Viktoria Plzeň 3:2
FK Dukla Praha U13 - FK Ústí nad Labem 1:1
FK Dukla Praha U13 - Berliner SC 1:3
FK Dukla Praha U13 - FK Baník Most 1:3
FK Dukla Praha U13 - FK Tempo Praha 1:2

Sestava: Spilka - Bárta, Jakoubek, Komárek, Teplý, Peake, Tomek, Dragošek, Rada, Beznoska.

Tomáš Konder: "Jedna polovina týmu se zúčastnila kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Plzni. Kromě českých zástupců se účastnili také kluci z Berlína, tým Berliner SC. Turnaj se hrál systémem každý s každým, takže jsme odehráli 7 zápasů proti kvalitním soupeřům. 
První čtyři zápasy naši kluci zvládli vcelku dobře. Úvodní utkání proti Sokolovu jsme byli fotbalovější a měli víc brankových příležitostí, bohužel jsme je neproměnili a zápas skončil 0:0. 
Do druhého utkání jsme nastoupili proti ZČE Plzěn, úvod zápasu byl vyrovnaný, postupně jsme začali soupeře lehce přehrávat a nakonec po hezkých akcích vstřelili dvě branky a zvítězili 2:0. 
Třetí utkání proti domácí Viktorii Plzeň přineslo nejsilnější moment turnaje. Asi 20 vteřin před koncem jsme ještě prohrávali 2:1, ale podařilo se nám vstřelit branku a srovnat stav na 2:2 a po následné špatné rozehrávce soupeře vstřelit vítěznou branku v poslední vteřině zápasu na 3:2! Tady se kluci přesvědčili, že bojovat se vyplácí až do úplného konce. Za bojovnost a nasazení si hráči v tomto zápase zaslouží velkou pochvalu! 
Další utkání proti doposud neporaženému týmu z Ústí bylo vyrovnané a branky padaly až na úplném konci. Remíza 1:1 byla spravedlivá. 
Zbylá tři utkání (Most, Berliner, Tempo) nám vůbec nevyšla herně ani výsledkově. Největší zklamání bylo z posledního zápasu proti Tempu Praha, kde jsme byli lepším týmem a měli víc šancí, ale soupeř byl efektivnější a vyhrál 2:1. Celkově jsme obsadili stejně jak kluci v Kladně 5. místo."