clanek-1
  • U15

  • 07.12.2015

Naše patnáctka je třetím nejlepším týmem ČR v hale

Hradec Králové byl už po čtyřech utkáních mistrem. Ostatní týmy si to rozdaly o další umístění. O našem bronzu rozhodlo vítězné utkání s pražskou Slavií.

Finálová utkání halového turnaje

FK Dukla Praha U15 - FC Vysočina Jihlava U15 5:3
Branky: Dostál 2, Podzimek, Kozel, Březina.

FK Dukla Praha U15 - FC Hradec Králové U15 1:7
Branka: Dostál.

FK Dukla Praha U15 - SK Slavia Praha U15 7:3
Branky: Kozel 2, Dostál 2, Matoušek, Mentberger, Urban.

FK Dukla Praha U15 - SK Sigma Olomouc U15 2:3
Branky: Matoušek, Dostál.

FK Dukla Praha U15 - MFK Frýdek-Místek U15 4:4
Branky: Urban 3, Hodek.
Sestava: Šerák, Přibyl - Mentberger, Matoušek, Peake, Březina, Urban, Hodek, Dostál, Podzimek, Kozel, Neruda, Bican, Havlíček.

Tomáš Večeřa: "V prvním utkání jsme se rozjížděli pomaleji a neustále dotahovali náskok Jihlavy až do stavu 3:3. Ve druhé části jsme se zklidnili na míči a zvítězili o dvě branky. Hradec v pohodě přehrál Olomouc a ani my jsme mu nekladli větší odpor. Za to do utkání se Slavií jsme vstoupili aktivně a brzy jsme vedli o čtyři branky. Přesto, že soupeř byl poté fotbalovější, dokázali jsme zápas bez problémů dovést do vítězného konce. I s dalším favoritem z Olomouce se nám podařil vstup, ale bohužel jsme nebyli efektivní ve vytvořených příležitostech. Průběh byl velmi vyrovnaný a až v závěru protivník rozhodl o jednobrankovém vítězství. V posledním utkání nás čekal nepříjemný Frýdek a naši chlapci prožívali velké zklamaní z předešlé prohry s Olomoucí. Frýdek potvrdil své kvality, kdy potrápil většinu favoritů, a donutil nás jen dotahovat skóre utkání. Nakonec se nám podařilo utkání dovést do remízového konce a tento bod nám zabezpečil bronzové medaile. Pochvalu zaslouží všichni hráči, kteří se podporovali a šli společně i za nepříznivých stavů za svým cílem."