clanek-1
  • Dětský domov Dolní Počernice

  • 07.12.2015

Mladší dorostenci U16 se účastnili "Vánočního jarmarku" v Dolních Počernicích

Dorostenci z kategorie U16 strávili Mikuláše se svými rodiči v Dolních Počernicích na tamním „Vánočním jarmarku“, kde se na trzích prodávaly výrobky, které společně s dětmi z dětského domova vyrobili.

Nápad s propojením s dětským domovem v Dolních Počernicích vznikl v hlavách celého týmu v čele s trenérem Richardem Polákem. „V průběhu sezóny jsme si společně s kluky říkali, že bychom mohli před Vánoci pomoci tam, kde je potřeba. Rozhodli jsme se pro Dětský domov Dolní Počernice, se kterým se náš klub už v minulosti na několika akcích setkal,“ vysvětluje trenér Polák.

Pomáhat se kluci z kategorie U16 rozhodli dvojím způsobem. Během listopadu navštívili celkem dvakrát dětský domov, kde se podíleli na výrobě keramiky, vánočních medvídků, kalendářů a dalších předmětů s vánoční tématikou.

Při těchto návštěvách vznikl zároveň obraz „Stromu přání“, který se stal motivem pro vánoční jmenovky, jejichž prodejem se přispívalo na dětský domov.

Zároveň kluci v průběhu sezony střádali za každý vstřelený i obdržený gól po pěti korunách od každého hráče a člena realizačního týmu. A společně s výtěžkem z prodeje jmenovek věnovali celý finanční obnos Dětskému Domovu v Dolních Počernicích na výtvarný materiál do jejich dílen.

Celá akce vyvrcholila na „Vánočním jarmarku“, kde kluci předali „tetičce“ Editě šek s vybranou částkou a společně s rodiči nakoupili vlastnoruční výrobky dětí.

Velké poděkování patří Míše Veselé za pomoc se zprostředkováním celé akce, tetičkám a dětem z dětského domova, že naše kluky tak skvěle přijali a tiskárně Kooh-i-noor za vytisknuté jmenovky.