clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.12.2015

Poslední kolo podzimu odehrajeme v Plzni

Dukla se chystá k utkání 16. kola Synot ligy do Plzně. V Doosan Areně odehraje poslední duel tohoto roku od 18:30 hodin. Pojďme se na našeho soupeře, s kterým jsme se naposledy střetli tuto sezonu na začátku srpna, podívat.

Viktoria Plzeň se jako úřadující mistr ligy drží s 35 body na první příčce tabulky.

Na podzim prohrála Plzeň pouze dvakrát. První porážku tohoto ročníku ji uštědřila právě Dukla, kdy se brankou Bergera dostala necelých 15 minut před koncem zápasu do vedení 1:0. A udržela ho až do závěrečného hvizdu. Druhá prohra přišla až na konci října na hřišti Zbrojovky Brno, kde z penalty skóroval Řezníček.

Západočeši dvakrát remizovali proti Slovácku a Teplicím. V obou případech byl výsledek shodný 2:2.

Plzeň si na svém hřišti drží domácí neporazitelnost. Jediným týmem, který bral v Doosan Areně bod, bylo Slovácko. 

Minulé kolo zajížděla Plzeň do Jablonce, kde za vytrvalého sněžení zvítězila 1:0. Autorem jediné branky utkání byl Jan Baránek. 

„Jsem rád, že jsme tady vydolovali tři cenné body i vzhledem k tomu, jaký máme teď náročný program. V Minsku jsme to nezvládli, do toho dneska těžký zápas v Jablonci. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, že jsme byli kombinačně lepší,“ hodnotil duel pro server Synotliga.cz trenér Krejčí.

Poukazuje tak na ne příliš povedené výsledky ve skupině Evropské ligy. V odvetě s Dynamem Minsk prohrála 0:1, a tak se po jedné výhře a čtyřech prohrách bude muset s Evropskou ligou rozloučit.

Bilance vzájemných utkání favorizuje našeho nedělního soupeře, který Duklu porazil od jejího postupu do první ligy celkem šestkrát. 

Dukla s Plzní zvítězila pouze jednou a dvakrát remizovala.

Jak dopadne v pořadí 10. vzájemné utkání od znovuzrození Dukly se dozvíme v neděli 6. prosince od 18:30 hod.

Utkání bude pískat Karel Hrubeš a k ruce mu budou na lajnách asistenti David Hock a Jaroslav Kubr.

Poslední utkání soupeře

FK Jablonec - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 32. Baránek. 
ŽK: Mingazov, Martin Doležal I., Wágner - Matějů, Hořava, Ďuriš. 
Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Kotík. 
Diváci: 3022. 

FK Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Karavajev - Hübschman - Tecl (64. Masopust), Pospíšil, Greguš (56. Wágner), Mingazov (81. Matěj Hanousek) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (88. Rajtoral), D. Kolář (73. Procházka), Kovařík - Ďuriš (90. Holenda). Trenér: Krejčí.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 77. Berger. 
ŽK: Berger, Jurendič, Vrzal, Jeřábek - Matějů, Vaněk. 
Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Kubr. 
Diváci: 5182.

FK Dukla Praha: F. Rada - Jurendič (67. Miloševič), Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec, Marek Hanousek, Daniel Tetour - Berger, Jakub Mareš (74. Beauguel), Přikryl (84. Čajič). Trenér: Kozel.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Matějů - Kučera, Vaněk - Kopic, D. Kolář (63. Hořava), Vůch (73. Kovařík) - Ďuriš (71. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.