clanek-1
  • A-tým

  • 11.07.2012

Krásný gól Petra Malého a Dukla vítězí 3:1

W I N D I S S H G A R S T E N - První přípravné utkání na soustředění v Rakousku Dukla zvládla, když porazila rumunský celek Universitatea Cluj 3:1. Utkání ozdobil krásný gól Petra Malého ze 60 metrů, kterým zvyšoval na 2:0.

Dukla vstupuje do utkání aktivněji, když hned ve 3. minutě testuje rumunského brankáře střelou ze 16 metrů Pázler. V 11. minutě se předvádí Přeučil, který si vypracovává individuální šanci, ale zakončení nebylo přesné. V 18. minutě po chybě v rozehrávce Dukly se dostává soupeř k první střele, která končí vedle branky Filipa Rady. Ve 20. minutě centruje Borek na Pázlera, který zakončuje nepřesně.

V 21. minutě se z levé strany do středu hřiště uvolňuje Vrzal, jeho střela pravou nohou z hranice vápna končí nad brankou rumunského celku. Soupeř odpovídá akcí ve 24. minutě, když pálí prudkou střelou těsně nad branku Dukly.

Ve 26. minutě se po akci Přeučila s Haškem, který centruje, do zakončení dostává Pázler. Ten se nemílil a Dukla vede - 1:0!

V 31. minutě kope Dukla trestný kop z úrovně vápna. K míči se staví Podrazký, ale tečovanou střelu chytá brankář Kluže. O minutu později zahrává Dukla roh. K míči se staví opět Podrazký. Centr zakončuje Vorel halvou nad branku. Ve 44. minutě po akci na ose Podrazký, Přeučil druhý jmenovaný centruje podél rumunského brankáře, ale na balon nikdo nedosáhl.

První poločas skončil 1:0.

Do druhého poločasu nastupuje Dukla se změnou v sestavě, když Haška nahrazuje Pospíšil a Svatonský střídá Engelmanna.

V 62. minutě kope Malý trestný kop. K zakončení se dostává Vrzal, ale střela je zblokována.

V 65. minutě skvělou střelou z vlastní poloviny Petr Malý obloukem přehrává brankáře Kluže a míč končí v síti - 2:0!

V 72. minutě Kluž snižuje střelou z 20 metrů, která se nešťastně odráží od tyče do brankáře Rady a za brankovou čáru - 2:1.

V následující minutě se po akci po pravé straně na ose Pospíšil, Berger dostává míč k Přeučilovi, který z bodu pokutového kopu zvyšuje na 3:1!

V 75. minutě zakončuje Malý pouze do rukavic rumunského gólmana. V 83. minutě se po přihrávce Bergera dostává k zakončení opět Malý, ale minul soupeřovu branku. V téže minutě centruje z pravé strany Pospíšil, ale soupeř míč odvrací. V 89. minutě se individuálně uvolňuje Berger, ale jeho střela z 18 metrů končí nad brankou.

První utkání na soustředění v rakouském Hinterstoderu Dukla vyhrála 3:1.


Hodnocení trenéra Luboše Kozla: "Jsem poměrně spokojený, protože jsme dnes podali dobrý výkon. Od první minuty jsme získávali jistotu ve hře, byli jsme kvalitnější v kombinaci a držení míče. Postupem času jsme se dostávali do zakončení, takže náš gól v první půli byl zasloužený. Vstup do druhého poločasu se nám tolik nevydařil. Soupeř začal výše napadat a to nám dělalo patnáct minut problémy s rozehrávkou. Postupně jsme se s tím vyrovnali. Příchodem čerstvých hráčů, a hlavně krásnou brankou Petra Malého, se nápor soupeře otupil. I když jsme dostali branku na 2:1, tak jsme hned zkorigovali na dvougólový rozdíl a zápas jsme již měli pod kontrolou."

FK Dukla Praha - Universitatea Cluj 3:1

Branky: 26. Pázler, 65. Malý, 73. Přeučil - 72.

Sestava:
I. poločas: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Borek, Gedeon, Podrazký - Engelmann, Přeučil, Pázler
II. poločas: Rada - Pospíšil, Božič, Vorel, Vrzal - Borek (60. Kalouda), Gedeon, Podrazký (60. Malý) - Svatonský (71. Berger), Přeučil (80. Ouedraogo), Pázler