clanek-1
  • WU9

  • 09.11.2015

Další počteníčko o nejmladších dívkách :)

Shrnutí dalších tří utkání našich prcků :)

F.A. Alexe Zbura - FK Dukla Praha 16:2
Sestava Dukly: Berounská, Minaříková, Makovičová, Ondračková, Sobotková, Nováková
Rozhodčí: Heinzel
Diváků: 50

V sedmém kole soutěže mladších přípravek vyrazily dívky na hřiště do Chuchle. Vedoucí tým soutěže nechal nejsilnější kluky odpočívat a tak dívky nastoupily proti hratelnému soupeři. Bohužel se velmi rychle ukázalo, že tým Akademie není postaven na úzkém kruhu hráčů a soupeř si tak s děvčaty pohrál, jako kočka s myší.

Dukla tentokráte měla téměř všechny zkušené hráčky, chyběla pouze Lucka a Nikča. Obranná trojice však byla kompletní a tak se dalo očekávat, že soupeře udržíme dál od naší brány. Realita byla skutečně jiná. Naše hráčky ve velmi krátkém čase inkasovaly a jejich chuť do hry byla ta tam. První polovina utkání byla bez jakékoliv šance dostat se na polovinu soupeře a tak první polovina skončila 11:0

Do druhé poloviny jsme udělali výrazné změny v sestavě. Do brány se možná vůbec poprvé postavila Adélka Ondračková a zachytala skutečně výborně. Viktorka Berounská tak znuzená taháním míče z brány nastoupila do útoku a rázem ožila. Díky této změně došlo k výraznému oživení útoku a Viktorka svou snahu dokázala proměnit v první gól našeho týmu. Několik šancí měla i Hanka Makovičová, ale mezi střelce zápasu se nezapsala. Naopak se prosadila jiná hráčka a to Isabela Minaříková, která patří k naší obranné trojici. Viktorce a Isabelce děkujeme za jejich první góly a přejeme spoustu dalších i v následujících kolech.

Hodnocení trenéra:
„V tomto zápase se jen těžce chválí, protože se jednalo o zápas, kde byl rozdíl kvality skutečně obrovský. Hráči Fotbalové Akademie dokázali snadno přejít přes naše tři nejlepší hráčky a skórovat. Na druhou stranu jsem velmi rád, že se v zápase prosadily Viki s Belou,určitě si to už zasloužily. Adélka předvedla svou všestrannost, což je další pozitivum utkání.“

FK Dukla Praha - SK Střešovice 5:18
V šestém kole hostily baletky kluky ze Střešovic a i když tomu výsledek nenapovídá, jednalo se o utkání, které bylo plné velmi pěkných momentů. Děvčata nastřílela pět branek, kdy 3 góly zajistila velmi dobrým výkonem Adélka Ondračková, která v zápase předvedla přesně to, co tým trénoval. Zkoušela kombinovat s brankařkou i s ostatními hráčkami a díky individuálním akcím se dokázala prosadit i z postu obránce. Svůj první ligový gól zaznamenala i Maruška Stloukalová, která sice již skórovala v Minicupu, ale zde dávala gól týmu, kde všichni hráči soupeře byli o dva roky starší. No a poslední gól dávala opět jedna z mladších hráček a to Hanka Makovičová, která zužitkovala přihrávku od Viki a dala tak svůj 2 ligový gól. Za plné nasazení si pochvalu určitě zaslouží celý tým, kde dnes výborně hrála i Emička Škorňová, která je ročník 2010.

TJ Sokol Lochkov - FK Dukla Praha 18:1
Zápas se Sokolem Lochkov patřil k těm méně vydařeným. Na travnatém hřišti, krátce po obědě, nastoupilo několik hráček Dukly s tím, že měly v nohách dopolední Minicup. Kdyby náš výkon šlo ospravedlnit právě zmíněným turnajem, bylo by to snadné, ale ani zbytek týmu nebyl ve své kůži. Jediným střelcem utkání z řad baletek se stala Danča Nováková, která tak skórovala ve druhém utkání v řadě. Danče moc gratulujeme.