clanek-1
  • A-tým

  • 05.11.2015

V předposledním domácím utkání podzimu přivítáme Příbram!

Ve 13. kole SYNOT ligy Dukla nastoupí proti středočeskému celku 1. FK Příbram. Utkání se odehraje v sobotu 7. listopadu 2015 od 17 hodin.

Příbram je po 12. kole na 12. příčce tabulky. Za čtyři výhry, dvě remízy a šest proher získala celkem 14 bodů.

Na Duklu tak ztrácí Příbram pouhý bod.

V posledních třech kolech SYNOT ligy se černozelenému celku příliš nedařilo, podlehl Spartě a Ostravě a v posledním kole na domácím hřišti remizoval s Brnem.

Nejlepšími střelci Příbrami je Roman Bednář, Tomáš Pilík a Jan Rezek, kteří od začátku soutěže zaznamenali po 4 trefách.

Vzájemná bilance mluví pro Duklu, které se v posledních čtyřech sezonách podařilo třikrát zvítězit, čtyřikrát remizovat a pouze jednou prohrát. 

Tato jediná prohra přišla při posledním vzájemném utkání na hřišti Středočechů, kdy jim mužstvo z Julisky podlehlo 0:3.

Zajímavostí je, že se Příbrami na Julisce v posledních osmi zápasech nepodařilo ani jednou zvítězit.

Luboš Kozel k utkání řekl: „Příbram nás sice na Julisce neporazila, ale vloni, zejména v tom opakovaném utkání, jsme s ní remizovali 0:0 a měli problém se dostávat do šancí. Uvidíme, s jakou taktikou přijede Příbram letos. Vesměs hrála z obranného bloku na rychlé protiútoky. Na straně má Štípka a Pilíka, kteří umí dát góly a nahoře silného Bednáře. My máme motivaci vyhrát, díky poslednímu vítězství se Zlínem nebo loňskému vzájemnému zápasu, kdy jsme Příbram neporazili a nevstřelili ji ani branku.“

Poslední utkání soupeře

1. FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 62. Barák - 60. Lutonský. 
Rozhodčí: Lerch - Hájek, Fišer. 
ŽK: Barák - Košťál.
Diváci: 2 268.

1.FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Rezek (51. Brandner) - Pilík, Barák, Štípek (83. Hadaščok) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Lutonský - Lacko (86. Moukanza), R. Buchta - Vávra (71. Chrien), Michal Škoda, Brigant - Řezníček (90. Schuster). Trenér: Kotal.

Poslední vzájemné utkání

1.FK Příbram - FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 5. Moulis, 10. Hnaníček, 72. Zeman. 
Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Hájek. 
ŽK: Berger, Polom (oba Dukla).
Diváci: 2 016.

1.FK Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný (82. Tregler), Matějů - Suchan, Moulis (79. Jiří Mareš), Hnaníček, Zeman - Bednář, Fillo (67. Krameš). Trenér: P. Tobiáš.

FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Polom, Štetina, Matěj Hanousek - Berger (46. Marek Hanousek), Považanec, Gedeon (74. Daniel Tetour), Čajič, Jakub Mareš (87. Juroška) - Beauguel. Trenér: Kozel.