clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.11.2015

V sobotu proti Příbrami

V druhém domácím utkání v řade přivítá Dukla na svém trávníku na Julisce aktuálně dvanáctý celek z Příbrami. O poločasové přestávce se můžete těšit na vystoupení malých hasičů. Navíc vstupenka z utkání proti Příbrami platí i na pohárové utkání proti Ústí.

Hosté mají na svém kontě po dvanácti odehraných kolech 14 ligových bodů - o jeden méně než Dukla. Získali je za čtyři výhry a dvě remízy. V šesti dosavadních utkáních Příbram svým soupeřům podlehla. Celkové skóre středočeského celku je sedmnáct vstřelených ku šestadvaceti obdrženým brankám. Oba dva údaje se v minulém kole zvyšovaly o jedničku, když se v Energon Areně střetl domácí tým se Zbrojovkou Brno. O gól hostů se postaral v šedesáté minutě Lutonský a dvě minuty na to srovnával za domácí Barák, který tak zaznamenal trefu ve třetím soutěžním utkání v řadě.

Trenér Příbrami, Pavel Tobiáš, k utkání dodal: „Chtěli jsme to zvládnout tříbodově, ale respektovali jsme dobrou herní pohodu Brna. První poločas jsme hráli profesorsky, drželi jsme míč, ale nebyli jsme nebezpeční. Ve druhé půli jsme chtěli více vysunout Honzu Rezka a být více agresivní, ale přišlo jeho vážně zranění, což nás ovlivnilo. Bednáře dobře pokryl Košťál a chyběla nám tam kvalita dalších hráčů. Nebylo to ono. Naštěstí se nám povedlo rychle vyrovnat a neztratili jsme více než dva body. Šli jsme do rizika, protože jsme moc chtěli vyhrát, a kdyby byl soupeř přesnější, mohl nás potrestat. Ta remíza je nakonec asi zasloužená.“

V kádru Příbrami se od konce minulé sezony udály velké změny. Tým opustil Aleš Matějů, který zamířil do Plzně, Milan Nitranský odešel do italského U. S. Avellino 1912 a Martin Zeman zase do švýcarského FC Sion. Trojice Petr Hronek, Pavel Moulis a Petr Rys se vydala do Jablonce, když prvním dvěma jmenovaným skončilo hostování a Ryse v září Severočeši získali na přestup.

Do Příbrami naopak na hostování přišli z Plzně Matěj Končal a David Štípek, z Liberce Vojtěch Hadaščok a Martin Sus a z Mladé Boleslavi Aleš Hruška. Přestup do středočeského klubu podepsali Jan Rezek, který doposud nastupoval za řecký Apollon Limassol, Radek Dosoudil z Benátek nad Jizerou a Roman Bednář, kterého Příbram odkoupila od Sparty.

S naší Duklou se Příbramským moc nedaří. Z osmi dosavadních vzájemných zápasů se z vítězství třikrát radoval tým z Julisky, čtyřikrát skončilo utkání nerozhodně a jen jedinkrát vyhrála Příbram. Konkrétně to bylo v zatím posledním vzájemném utkání, které se odehrálo na jaře na půdě našich sobotních soupeřů. Za záda Filipa Rady tehdy dopravili míč Hnaníček, Moulis a Zeman, zatímco Dukle se nepodařilo skórovat ani jednou. Díky tomuto utkání si Příbram trochu vylepšila vzájemné skóre, které ale stále hovoří v poměru 9:8 ve prospěch pražské Dukly.

Zajímavostí je, že v novodobé historii Dukly ještě nedokázala Příbram na Julisce zvítězit. Ze čtyř utkání, které se zde odehrála se ve dvou vítězství radovali domácí a dvakrát brali oba celky po bodu.