clanek-1
  • Články mládež

  • 22.10.2015

Dukla v rámci Tour de Club na Uhelných Skladech

Ani deštivé počasí nezkazilo další zastávku projektu Tour de Club. Trenérský tým FK Dukla Praha i s hráčskými zástupci juniorky uspořádali tréninkové jednotky, kde si mohli mladí fotbalisté a fotbalistky Uhelných Skladů vyzkoušet, jak se pracuje s mládeží v ligovém klubu.

„Projekt „Tour de club" přináší velmi důležité vzájemné propojení profesionálního a výkonnostního fotbalu v Praze, kde všechny kluby společně tvoří velkou fotbalovou rodinu,“ představuje základní myšlenky projektu předseda Pražského fotbalového svazu, Dušan Svoboda.

Zpestřením tréninku byla účast hráčů juniorského týmu FK Dukla Praha Tomáše Bohánka a Michala Bezpalce. Druhý jmenovaný již nakoukl i do prvního týmu klubu z Julisky například v přátelském utkání proti české reprezentaci do 21 let.

„S Tomášem jsme si mohli připomenout naše fotbalové začátky, kdy jsme se také s takovým nadšením a radostí ze hry proháněli po hřišti,“ vyjádřil své pocity z akce záložník Michal Bezpalec.

Mladí hráči Dukly se zapojovali přímo do cvičení, které připravil trenérský tým mládeže ligového klubu. Dětem z Uhelných Skladů se tak věnoval například hlavní trenér mladších žáků, Jaroslav Žipaj, či brankářům Petr Kostelník. A nechyběl ani tradiční účastník akcí Tour de Club a bývalý ligový fotbalista, Petr Malý.

„Velice rád na tyto akce chodím. Je pěkné sledovat odhodlání dětí a přinášet jim motivaci do další práce,“ řekl k podvečeru na Uhelných Skladech trenér mládeže a vedoucí A týmu Dukly.