clanek-1
  • A-tým

  • 27.06.2012

Obrat v zápase s Bohemians 1905. Dukla vyhrála 2:1

Z B U Z A N Y - Dukla si připsala druhé vítězství v přípravě. Na hřišti ve Zbuzanech sice prohrávala s Bohemians 1905 po prvním poločase 0:1, po přestávce ale vývoj otočila dvěma góly Vojtěcha Přeučila.

Trenér Kozel měl při zápase k dispozici tři nové hráče, kteří přišli na Julisku na testy. V první půli nastoupili španělští fotbalisté Aicart a Ramera, druhý poločas odchytal brankář Šebek.

V úvodu zápasu sledovali diváci ve Zbuzanech vyrovnanou hru bez výraznějších šancí. První větší příležitost měli Bohemians v 16. minutě, kdy Michal Šmíd napálil z velké dálky tyč. Další akce patřila Dukle: Ouedraogo posunul do vápna míč Chigouovi, jenž v tísni mířil na přední tyč, ale minul.

Z protiútoku se pak dostali Bohemians do vedení. Po centru z levé strany se hlavou prosadil David Bartek – 0:1. V závěrečných minutách prvního poločasu byla Dukla aktivnější, ale Chigou prodloužil centr ze standardní situace hlavou nad břevno a Engelmannova technická střela byla tečována a branku těsně minula.

Ve druhém poločase byla Dukla lepším týmem. A zaslouženě se dočkala vyrovnání. Gólman Daniel Bojčuk nejprve vyrazil Přeučilovu střelu na roh, po kterém se stejný hráč dostal k hlavičce a vyrovnal stav na 1:1. Uběhlo jen pár vteřin a před brankou Bohemians byl další závar, který odstartoval Pospíšilovým individuálním průnikem a skončil několika zblokovanými střelami.

Kvalitní zákroky ukázal také brankář Šebek, který vychytal hráče Bohemians ve dvou velmi nadějných pozicích. Čtvrt hodiny před koncem zápasu se Přeučil postavil ke standardní situaci. A ze vzdálenosti 35 metrů se trefil nádherně do vzdálenější šibenice – 2:1. V závěrečných minutách už si Dukla vedení pohlídala, a připsala si druhou výhru ve druhém přípravném zápase.

Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: „Dnes se mi hra příliš nelíbila. V prvním poločase jsme byli pasivní, statičtí. Samozřejmě to může být důsledek náročného tréninku, ale soupeř je na tom v tomto ohledu podobně. V první půli jsme branku soupeře neohrozili a nabíjeli jsme mu na rychlé protiútoky. Jeden z nich proměnil ve vedoucí branku. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější, i když soupeř měl také nějaké šance. Nám se podařilo dát dvě branky, měli jsme další dobré příležitosti, takže jsme zápas otočili, čehož si cením. To je pozitivum, ale hra dnes nebyla příliš kvalitní.“

FK Dukla Praha – Bohemians 1905 2:1 (0:1)

Branky: 68. a 75. Přeučil - 24. Bartek. ŽK: Šumský. Rozhodčí: Lerch – Šecová, Filípek.
Dukla, I. poločas: Rada – Romera, Vorel, Hell, Vrzal – Podrazký, Aicart, Ouedraogo – Berger, Chigou, Engelmann. II. poločas: Šebek – Hašek, Borek, Božič, Pospíšil – Tenkl, Přeučil, Hoffmann – Sklenář, Lietava, Svatonský. Trenér Kozel.