clanek-1
  • A-tým

  • 15.10.2015

Po reprezentační pauze se vrací SYNOT liga. Dukla přivítá Ml. Boleslav!

Už zítra vstoupí český fotbal do 10. kola SYNOT ligy. V jeho předehrávce v pátek 16. října od 20 hodin nastoupí na domácím hřišti Dukla proti Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav patří se sedmnácti body a skórem 24:17 k nejlepším čtyřem týmům ligy.

Naposledy porazila na domácím hřišti tým Příbrami. Po gólech Skaláka, Magery a Zahustela, který se trefil rovnou dvakrát.

Bilance vzájemných utkání mluví pro našeho pátečního soupeře. Z osmi výher si připsala pět vítězství Boleslav, z toho dvakrát na hřišti Julisky. Dukla zvítězila celkem dvakrát jednou doma a jednou v Mladé Boleslavi. Pouze jedinkrát se rozešly oba týmy smírně.

Nejlepším střelcem Dukly je Tomáš Berger, který se sedmi zásahy patří mezi čtyři nejlepší střelce ligy. Těsně v jeho závěsu se drží nejlepší střelec Boleslavi Lukáš Megera, který v letošním ročníku skóroval celkem šestkrát.

"Mladá Boleslav patří mezi nejlepší mužstva ligy vůbec a svědčí o tom i počet vstřelených branek.  Navíc díky jejich posledním výsledkům, kdy porazili venku Jablonec a doma přehráli Příbram, budou mít velké sebevědomí. Ale mají i své slabiny a každá série někdy končí. Já doufám, že skončí ta jejich vítězná a nám se konečně podaří dotáhnout utkání do vítězného konce," uvedl trenér Luboš Kozel na adresu soupeře.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky: 29. a 71. Zahustel, 15. Skalák, 70. Magera.
Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Caletka - Nenadál, Hrubeš. 
ŽK: Čermák - Sus, Hnaníček, Dosoudil, Barák. 
Diváci: 3127.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (86. J. Kysela), Čermák (69. Baroš), Skalák - Magera (80. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.

1. FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (74. Suchan) - Štípek (90. Hadaščok), Pilík, Barák (80. Jiří Mareš) - Rezek. Trenér: Tobiáš.


FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Branky: 8. Skalák, 70. Wágner. 
Rozhodčí: Orel - Jiřík, Vaňkát. 
ŽK: Gedeon - Ščuk. 
Diváci: 782.

FK Dukla Praha: Chudý - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek (87. Hlinka), Gedeon, Považanec - Krmenčík (84. Manzia), Beauguel, Jakub Mareš (66. Čajič). Trenér: Kozel.

FK Mladá Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Skalák (89. Lalkovič), Magera (90.+1 Pajer), Ďuriš (68. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.