clanek-1
  • A-tým

  • 27.06.2012

V Dukle je na testech gólman Šebek a dva Španělé

P R A H A - Jeden působil v londýnské Chelsea, další mají fotbalovou školu světových šampionů. Tři fotbalisté s atraktivní minulostí přišli do Dukly na testy. Jejich jména? Šebek, Aicart a Romera.

Jan Šebek

Talentovaný gólman přišel na testy z Jablonce. Narodil se 31. ledna 1991 a do šestnácti let působil v Tachově. Potud nebyl příběh talentovaného gólmana ničím výjimečný. Dokud ho však z divizního celku nezískala na jaře 2007 Chelsea! Ve slavném londýnském celku se prosadil do širšího kádru A mužstva. Loni v létě přestoupil do Jablonce.

„V zápase s Bohemians to neměl jednoduché, protože dnes se k týmu připojil vůbec poprvé. Ale chytil dvě gólové šance a pomohl k obratu v utkání, takže jsme s jeho výkonem maximálně spokojení,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Jose Antonio Romera

Odchovanec Levante se narodil 8. září 1987. Naposledy působil v celku Gandía, odkud měl již nakročeno do nejvyšší rumunské soutěže, nakonec ale z podpisu smlouvy sešlo. „Nastoupil na pozici pravého obránce a s jeho výkonem jsme byli poměrně spokojeni,“ zhodnotil jeho výkon v zápase s Bohemians 1905 trenér Luboš Kozel.

Pepe Aicart

Rovněž Aicart naposledy hrál za tým Gandía ve třetí španělské lize. Narodil se 17. října 1986 v Madridu a je odchovancem týmu Albacete. Kromě toho má zkušenosti ze Celty Vigo. „V utkání s Bohemians předvedl lepší práci v defenzivě než v ofenzivě, takže v jeho případě hodnotíme výkon tak napůl,“ řekl trenér Kozel.

„Dostali jsme na ně kontakt od našeho zahraničního skauta, se kterým spolupracujeme. Chtěli jsme mužstvo na těchto postech posílit a na tyto dva španělské fotbalisty jsme dostali kvalitní reference. Zatím jsme se dohodli na testu, bylo by ale předčasné říkat, jak test dopadne. Zůstanou s týmem až do začátku zahraničního soustředění,“ uvedl na adresu španělských fotbalistů Michal Šrámek, generální ředitel klubu.