clanek-1
  • Rozhovory

  • 18.06.2012

Budeme usilovat o to, aby u nás Lietava zůstal, řekl Jan Suchopárek

P R A H A - Během kondičních testů na FTVS jsme si s Janem Suchopárkem povídali o nových tvářích v přípravě A týmu a situaci s Ivanem Lietavou a Danim Chigou.

Do přípravy nastoupily tři nové tváře, představil byste nám je blíž?

Na základě jednání o doplnění kádru přišli tři noví hráči. První z nich, Michal Hell, který přišel ze Slavie Praha, je perspektivní do obranných řad, může hrát na místě středního obránce nebo i na kraji obrany, což je pro nás v současné době výhodné, takže určitě dostane příležitost v přípravě.
Dalším novým mladým hráčem je Martin Hoffman, který přichází z Viktorie Plzeň. Je to hráč do středu pole, který už v zimní přípravě na Dukle absolvoval turnaj ve Viareggiu společně s juniorkou, kde nás velice zaujal. Je to fotbalovej hráč, svým přístupem nás zaujal a věříme, že se může prosadit. Je to ročník 91., takže je využitelný eventuelně v juniorské soutěži, ale určitě má šanci i v Áčku.
A posledním hráčem je Tomáš Borek, bývalý hráč Bohemians. Je to univerzální hráč, důrazný s velmi dobrou hrou hlavou. Má i ligové zkušenosti, odehrál už přes 100 ligových utkání, vstřelil 7 nebo 8 ligových branek, prošel Příbramí a Bohemkou, ale je to hráč Plzně. Čili tuhle šanci jsme využili a věříme, že dle jeho zkušeností a jeho předností to je hráč, který může naskočit do základní sestavy.

Nad Ivanem Lietavou a Danim Chigou visí ve vzduchu jisté otazníky, jak s nimi počítáte do budoucna a v případě, že by nezůstal ani jeden, budete hledat nějakou náhradu?

Tihle hráči mají určitě svojí kvalitu. Jsou už u nás ozkoušení. Dani byl v posledním půl roce na hostování v Brně, kde vstřelil dvě důležité branky, které Brno postrčily do první ligy. Uvidíme, v jakém rozpoložení bude, ale určitě by bylo složité, si nechávat jak Ivana, tak Daniho v mužstvu, protože oba dva si jsou typologicky dost podobní. Počítáme i s Pepou Markem, který je určitě talentovaný hráč, který tady toho prostoru ještě moc nedostal, a chceme, aby tady dál pokračoval. Čili se rozhodne mezi Ivanem a Danim, kdo z nich zůstane, každopádně o Ivana je teď v poslední době evidentní zájem, čemuž se není co divit, protože u nás dal 11 branek a ještě další připravil, takže patřil k velikým překvapením v první lize a je to hotový hráč. Určitě budeme usilovat o to, aby tady u nás zůstal, a samozřejmě uvidíme, jak se v dalším období situace vyvine. Oba dva, jak Dani, tak Ivan, s námi teď pokračují v přípravě a následující dny teprve ukážou, jak to bude probíhat.

Dnes probíhají zátěžové testy na FTVS, jak jste s jejich průběhem a výsledky spokojení?

Zatím je zde zhruba třetina hráčů, kteří to odběhali. Více méně se jedná o kluky, kteří se oproti minulým testům zlepšili. Určitě to není oblíbená část přípravy u kluků, ale zase musím podotknout, že opravdu ty tréninky, které jsme absolvovali v terénu, potvrdily, že kluci přišli do přípravy připravení a tyhle testy to jen potvrzují, takže celkem jsme spokojení a doufáme, že to takhle bude dál pokračovat.