clanek-1
  • A-tým

  • 24.09.2015

Proti Brnu s novou posilou!

Utkání s Brnem začne v netradičním termínu v sobotu od 15:30 hodin. Poprvé by se měla představit nová posila Kaspars Gorkšs. Přijďte Duklu na Julisku povzbudit!

Zbrojovka se po posledním vítězném utkání se Slováckem posunula s deseti získanými body na 9. příčku tabulky.

Právě v tomto utkání se rozstřílel Jakub Řezníček, který vsítil obě branky a na kterého si budeme muset dát pozor.

"Brno má zkušené a organizované mužstvo, takže nás čeká dobývání. Střelecky se teď chytl Jakub Řezníček, který dal v posledním kole dvě branky. Budeme si muset na něj dát pozor. Nicméně my chceme potvrdit poslední dobré výsledky a na domácím hřišti vyhrát," uvedl trenér Luboš Kozel.

V posledním týdnu Dukla posílila o kapitána lotyšské reprezentace, Kasparsa Gorkšse. "Viděl jsem ho asi ve čtyřech zápasech národního týmu Lotyšska. Je to hráč, který má obrovské zkušenosti a kvalitu na to, aby nám pomohl," dodává Kozel.

Naposledy se oba sobotní soupeři střetli v únoru, v prvním jarním kole minulého ročníku Synot ligy. V Brně tehdy zvítězila Dukla, když jediný gól utkání vstřelil v 65. minutě Tomáš Berger.

Vzájemná bilance Dukly se Zbrojovkou Brno mluví pro tým z Julisky jednoznačně kladně. Čtyřikrát si připsal vítězství, jednou se o body dělil a jen jedinkrát týmu z moravské metropole podlehl. Celkové skóre z těchto šesti zápasů je 11:7.

Poslední utkání soupeře

FC Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)
Branka: 47. a 80. Řezníček. 
Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, J. Paták. 
ŽK: Košťál - Civič, Břečka. 
Diváci: 3 503.

FC Zbrojovka Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (88. Malík), Lacko - Pašek (78. Lutonský), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (90. Moukanza). Trenér: Kotal.
1.FC Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk - Daníček - Diviš, Sadílek (64. Kovář), Havlík, Civič (75. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.


Poslední vzájemné utkání

FC Zbrojovka Brno - FK Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 65. Berger z pen. 
Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Mokrusch. 
ŽK: R. Buchta, Košťál - Považanec, Berger. 
Diváci: 3 890.

FC Zbrojovka Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Keresteš - Pašek, Fischer (65. Zoubele), R. Buchta, Sýkora (52. Malík) - Vávra, Čtvrtníček, Brigant (72. Markovič). Trenér: Kotal.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (90. Hlinka), Jan Blažek (83. Vorel), Juroška (70. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.