clanek-1
  • A-tým

  • 14.06.2012

A mužstvo se sešlo k prvnímu tréninku i s novými tvářemi

P R A H A - V oboře Hvězda zahájilo ve čtvrtek dopoledne A mužstvo Dukly přípravu na novou prvoligovou sezonu. Mezi hráči se objevilo také několik nových tváří.

Trenér Kozel měl k dispozici 23 hráčů. Oproti jaru se kádr pro první trénink mírně proměnil. Do přípravy nenastoupil Ondřej Švejdík, kterému skončilo hostování ze Sparty. Marek Hanousek už zamířil do Plzně. Ondřej Šiml s Michalem Šmídem pak trénují s Bohemians 1905, kde se bude o jejich angažmá ještě jednat. Na tréninku nebyli ani Sklenář, Engelmann, Marič, Radoš a Tenkl, kteří po skončení prvoligového ročníku působili v juniorce nebo v Kunicích, a proto se k týmu připojí až v pondělí.

S A mužstvem Dukly naopak začali přípravu navrátilci z hostování – Přeučil, Mikula, Berger a Chigou. O působení Daniho Chigoua v Dukle či jiných klubech se bude jednat v průběhu letní přípravy. Trenérský štáb Dukly mohl na prvním tréninku přivítat také Ivana Lietavu, kterému končí hostování až 30. června, a tak zatím trénuje s Duklou. „Byli bychom rádi, kdyby u nás mohl Ivan Lietava působit i v budoucnu a budeme o tom s jeho mateřským klubem jednat,“ uvedl Michal Šrámek, generální ředitel klubu.

A teď už ke zcela novým tvářím. Do přípravy s Duklou vstoupili Tomáš Borek, který naposledy působil v Bohemians 1905, dále obránce Michal Hell ze Slavie a Martin Hoffmann z Viktorie Plzeň.

„Tento týden je náběhový a k tréninku využijeme Julisku a oboru Hvězda. Ostrý start nás čeká v pondělí, kdy absolvujeme kondiční testy na FTVS a budeme trénovat dvoufázově,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Nové tváře v tréninku Dukly

Tomáš Borek

Plzeňský odchovanec se narodil 4. dubna 1986, do A mužstva západočeského klubu byl zařazen v zimě 2005. Od července 2008 působil v Příbrami, v lednu 2011 zamířil na hostování do Brna a od července 2011 hrál za Bohemians 1905. Šikovný záložník má na kontě 136 ligových startů a 7 vstřelených branek.

Michal Hell

Jedenadvacetiletý stoper (narozen 31. května 1991) vyrůstal ve Slavii. Během své kariéry si vyzkoušel také působení v druholigovém Hlučíně, kam odešel na hostování před dvěma lety. Naposledy hrál v B týmu Slavie, který na jaře 2012 působil v divizní skupině A.

Martin Hoffmann

Narodil se 16. prosince 1992, fotbalově vyrostl v Plzni, kde jeden rok hrál v celku Slovan Spoje Plzeň, už od roku 1999 ale působí ve Viktorii. V její juniorce také naposledy hrál, v ČFL za ni nastupoval v záloze či v útoku.