clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.05.2012

Sezonu uzavřeme v Olomouci, na půdě vítěze poháru

P R A H A - Poslední zápas sezony 2011/12 odehraje Dukla na stadionu Sigmy Olomouc. Utkání 30. kola Gambrinus ligy začíná v sobotu v 17.30 hodin.

Po podzimní části měla Sigma velké záchranářské starosti. Také kvůli devítibodovému odpočtu byla se sedmi body na sestupové, patnácté příčce. Na jaře ale prožila pod trenérem Petrem Uličným vzestup. Aktuálně je s 31 body na jedenáctém místě.

K tomu je ještě potřeba připočítat velký úspěch v Poháru České pošty, který Sigma vyhrála. Ve finále porazila na neutrálním stadionu v Plzni pražskou Spartu 1:0. „Jsem nesmírně šťastný. Když jsem v lednu do Olomouce přišel, nikdo nečekal, že vyhrajeme pohár. Já nikdy nic nevyhrál, až teď,“ prohlásil olomoucký trenér Petr Uličný. Při sobotním zápase prožije zkušený kouč svou derniéru. Už před časem totiž ohlásil konec trenérské kariéry. „Vedení mi slíbilo, že budu pokračovat jako konzultant,“ prozradil.

Jeho mužstvu se daří také v Gambrinus lize. V minulém kole vyhrálo v Hradci Králové 2:1 a definitivně si tak zajistilo záchranu. „Byla to jedna z nejtěžších sezon v olomoucké historii. Po odečtu devíti bodů se mančaft trochu sesypal. Nebylo to jednoduché období během jara, museli jsme uhrát minimálně 23 bodů. Byli jsme si vědomi, že máme sílu, ale klobouk dolů před tím, jaké jsme udělali výsledky a jakou hru jsme předváděli. Můžeme být za to rádi,“ uvedl útočník Michal Ordoš, který má v této sezoně na kontě čtyři branky. Lepšími střelci týmu jsou pouze pětigóloví Adam Varadi a Zdeněk Klesnil.

Ani jeden z nich se však netrefil při prvním vzájemném střetnutí. Utkání na Julisce, kterým se Dukla vrátila do Gambrinus ligy, skončilo bezbrankovým výsledkem.

Trenér Kozel už nemůže počítat s útočníkem Ivanem Lietavou, který má stop na dvě utkání za osm žlutých karet. Sezona tak pro něj skončila zápasem se Spartou, ve kterém vyrovnával na 1:1.

Poslední utkání našeho soupeře

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 79. Dvořák z pen. - 39. Ordoš, 54. Klesnil. Rozhodčí: Zelinka - Ubias, Marek. ŽK: Fukal, Malinský - Navrátil, Vepřek, Dreksa, Ordoš. Počet diváků: 4102.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Navrátil (89. Koutný), Kučera, Nepožitek - Schulmeister (90. Hála), Klesnil (82. Varadi), Ordoš. Trenér Uličný.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha – SK Sigma Olomouc 0:0
Bez ŽK. Rozhodčí: Franěk – Jiřík, Pilný. Počet diváků: 3 857.
FK Dukla: Rada – Hašek, Mikula, Vorel, Švejdík – Malý (66. Podrazký), Šiml, Hanousek – Berger, Markovič (90. Sklenář), Svatonský (75. Vrzal). Trenér Kozel.
Olomouc: Drobisz – Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Hořava, Silva Rossi, Navrátil (75. Jerome) – Schulmester (87. Nepožitek), Varadi, Petr (65. Nepožitek). Trenér Psotka.