clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 08.09.2015

„S chutí na Duklu“ v ZŠ Hanspaulka

Pár dní poté, co odstartovala projektu nová sezona, se v pátek 4. září vydali trenéři na další fotbalovou pouť, tentokrát do ZŠ Hanspaulka. Zde si mohla všechna děvčata vyzkoušet, jaké je to stát se na chvíli fotbalistkou.

Pro všechny účastnice od těch nejmenších až po ty nejstarší byl připraven ukázkový trénink. Pokaždé, jakmile dorazila nová skupina, se dívky rozdělily do 4 týmů a vše mohlo začít. Zazněl prví pokyn a holky absolvovaly rozcvičku, kde už nebylo slyšet nic jiného, než-li pískot a řev hráček. Nadšením holky nešetřily, do všeho šly naplno a díky tomu všem utíkal celý trénink velice rychle. Po tom, co se děvčata seznámila s vedením balonu, mohla přijít hlavní část tréninkové jednotky. Po celém hřišti bylo pět stanovišť, na nichž se jednotlivé týmy střídaly a vyzkoušely si od koordinačních cvičení a práci s balonem, přes přihrávky a střelbu, až po různé fotbalové hry, dovednosti každého fotbalisty. Po konci tréninku následovala krátká pauza a program mohl pokračovat.

Na samotný závěr byl zařazen již tradiční fotbalový turnájek, který mezi sebou děvčata v týmech sehrávají. Vstřelit branku a zakřičet gól, to si jistě přála každá hráčka a přesně podle toho turnaj vypadal. Nadšení, bojovnost, pády, branky, ale i fandění a podpoření svých soupeřek, to všechno sebou nábor přinesl. Po každém turnaji byla děvčata odměněna diplomem a také nějakou tou sladkostí. Všem mnohokrát děkujeme za účast a za další příjemně strávený fotbalový čas. Věříme, že se holky bavily a že bychom mohli některou z nich přivítat na Julisce.