clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 06.09.2015

Projekt znovu startuje – ZŠ Antonína Čermáka

Ve středu 2. září odstartoval do nové sezony náš projekt „S chutí na Duklu“, s nimž naši trenéři objíždí školy a snaží se dívkám ukázat, že i fotbal se může stát jejich koníčkem. Poprvé jsme zavítali na ZŠ Antonína Čermáka.

Při naší návštěvě se u trenérů z Dukly protočilo přes 80 dívek navštěvujících druhou až pátou třídu. Celý program byl veden v podobném duchu, jako byly předchozí nábory. Ukázkový trénink začal rozcvičkou, při které si děvčata zahrála i různé pohybové hry. Také si poprvé vyzkoušela pracovat s míčem u nohy. Připraveny byly všelijaké slalomy, z nichž se dále přecházelo do stanovišť.

Byla krátká přestávka a pak následovala hlavní část, v níž si už jako obvykle vyzkoušely hráčky vedení balonu, přihrávky, ale i střelbu nebo koordinační cvičení s žebříkem. Vše dělaly plné elánu s maximálním úsilím a to byla přesně ta zpětná vazba, kterou trenéři rádi vidí. Po seznamování se s fotbalem následovala pauza a pak se šlo na tradiční turnaj týmů. Byl velmi povedený, děvčata vstřelila hodně branek a po ukončení si každá účastnice opět odnesla diplom a něco dobrého na zub. Jsme rádi, že si děvčata fotbalem takto zpestřila začátek školního roku a doufáme, že si sebou odnesly i mnoho fotbalových zážitků.