clanek-1
  • Články dorost

  • 02.09.2015

Proti Budějovicím bodoval pouze dorost U17.

O víkendu hostili mladší dorostenci týmy Českých Budějovic. Tristní úvod v prvním utkání starší sedmnáctky vystřídal skvělý druhý poločas a Dukle zůstali doma všechny body za výhru 4:3. Mladší šestnáctka bohužel na vítězství z prvního utkání nenavázala a prohrála 0:4.

4.kolo České ligy dorostu U17, 29.8.2015, 10:15, Malý stadion,Strahov 

FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 4:3 (1:3)

Branky: 25. Lauko (Kott, Bíba), 41. Lauko (Kott, Mentberger), 57. Bažo (Bíba), 76. Mentberger.
FK Dukla Praha: Pakeš – Bíba, Kysela (14. Mašek), Šmalcl, Lauko – Štědrý (62. Macháček), Mentberger, Bělíček – Mruvčinský (41. Bažo), Janko, Kott (75. Bell).

Tristní úvod v podobě třech inkasovaných branek, stejně jako minulý týden v Pardubicích a důležitý kontaktní gól do poločasu, který nás udržel ve hře. I tentokrát jsme šli do druhého poločasu s dvoubrankovým mankem a cílem zápas otočit. Na rozdíl od minulého zápasu jsme hned v první minutě druhého poločasu brankovou příležitost využili a důležitý gól nám vlil do žil potřebné sebevědomí. Stálo však při nás i štěstí, když jsme inkasovali po rohovém kopu, gól však pro ofsajd neplatil. Nedáš – dostaneš, platilo i tentokrát, naštěstí pro budějovické, protože o chvilku později Bažo nechytatelnou ranou vyrovnal na 3:3. Závěrečná euforie a vítězný gól Mentbergera parádní umístěnou střelou pět minut před koncem dokonal úžasný obrat.

Tomáš Kulvajt: "Deset inkasovaných branek ze třech zápasů není naší dobrou vizitkou. Dopředu jsme však znovu předvedli kvalitu, která byla konečně zhodnocena i brankově. Pro kluky obrovská zkušenost a cenné vítězství, na kterém se ukázala vnitřní síla týmu a konečně i odměna za jejich tvrdou tréninkovou práci. Pokud se budeme schopni zkoncentrovat na defenzívu, stejně jako na proměňování šancí v dnešním zápase, půjdou naše výkony dále nahoru."

Prohlédnout fotogalerii


4.kolo České ligy dorostu U16, 29.8.2015, 12:30, Malý stadion,Strahov 

FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 0:4 (0:1)

FK Dukla Praha: Trávníček - Jůza (40. Rattay), Novák, Studnička, Ferreira (50. Kadlec) - Trávníček (50. Švihálek), Hamborský (50. Drozd), Soukup - Pelc, Vácha (50. Rogers), Čermák (50. Štěpánek).

Richard Polák: "V utkání s Budějovicemi jsme se opět přesvědčili o tom, že nám stále chybí schopnost převést dovednosti nabyté v tréninku do utkání. Je na čem pracovat."

Prohlédnout fotogalerii