clanek-1
  • Ženy

  • 02.09.2015

Nela Houbová: "fotbalu podřídím vše"

Nela Houbová je pravonohá a velmi dynamická hráčka, která přichází po půlročním testování na přestup na Duklu. Po absolvované přípravě jsme jí vyzpovídali.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo dotáhnout přestup hráčky, která má velké ambice a hlavně její talent a pracovitost se s jejími ambicemi slučuje. Je to hodná holka, která by na hřišti nechala úplně všechno. Pevně věřím, že se za pár let prosadí v A týmu žen. Pokud na sobě bude pracovat ještě tvrději, tak svých cílů určitě dosáhne." zhodnotil Nelu manažer ženského fotbalu Ondřej Havlas.

Představ se čtenářům

Jmenuji se Nela Houbová. Je mi patnáct let. Chodím na Gymnázium Joachima Barranda v Berouně.

Kde si začínala s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?

S fotbalem jsem začínala v Loděnici u Berouna někdy kolem roku 2010. Tehdy jako desetiletá jsem chtěla dělat nějaký sport a fotbal mě lákal odjakživa, a tak mě rodiče vzali na první trénink do AFK Loděnice. Tímto klubem jsem si prošla od přípravky až do starších žáků, kdy se poté Loděnice spojila s FK Rudná.

Proč ty a Dukla?

Do Dukly mě přivedla moje sestřenice. Vzala mě na první trénink, abych si to zkusila. Vždy jsem si přála hrát fotbal na vyšší úrovni a jsem ráda, že je to zrovna Dukla.

Ambice do budoucna s Duklou?

Tak rozhodně bych si přála s dorostenkami vyhrát 2.ligu a probojovat se do první. Hlavně bych v Dukle chtěla vydržet co nejdéle, protože lepší tým a kolektiv si ani nedokáži představit.

Jaký je tvůj fotbalový sen? Reprezentace, nebo zahraničí?

Rozhodně zahraničí. V Česku se ten ženský fotbal nebere moc vážně, samozřejmě reprezentace je sen každého, kdo to chce někam dotáhnout, každý chce reprezentovat svůj národ, ale co potom? V Čechách se ženským fotbalem bohužel nedá živit a pokud fotbal milujete, chcete mu podřídit vše. Třeba v Německu už je to zas o něčem jiném a je větší pravděpodobnost toho, že si lidé zapamatují vaše jméno. V zahraničí je více možností, větší rozlet.

Blíží se první mistrovské utkání, jak těžký očekáváš start sezóny?

Tak první mistrovské utkání odehrajeme doma s Teplicemi, je těžké posoudit jejich kvalitu, protože je to nový tým v lize a já je nikdy hrát neviděla, ale věřím v to, že náš první zápas bude vítězný.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů v dresu Dukly.