clanek-1
  • A-tým

  • 26.08.2015

Hráč měsíce: Získá trofej ostřílený kanonýr Tomáš Berger?

I v nové sezóně se fanoušci dočkají hlasování v tradičních anketách Ligové fotbalové asociace Hráč a trenér měsíce SYNOT ligy. Už od dnešního dne do pondělí 31. srpna můžete hlasovat na webu synotliga.cz o nejlepším hráči a trenérovi tohoto měsíce.

Nominaci tří jmen určila akademie Klubu sportovních novinářů a zástupců LFA. O triumf usilují útočníci Milan Škoda s Davidem Lafatou a také záložník Tomáš Berger. Mezi trenéry pak trojice Svatopluk Habanec, Bohumil Páník a Jindřich Trpišovský. 

TOMÁŠ BERGER (FK Dukla Praha)

Jedním z finalistů je záložník Dukly Tomáš Berger, který prožívá velmi vydařený vstup do sezony. V pěti zápasech nastřílel pět branek a už dokázal překonat své střelecké maximum ze sezon 2012/2013 a 2014/2015, v nichž se prosadil shodně čtyřikrát. Jeho výkony zaujaly také Štěpána Filípka z deníku Sport.

„V pěti kolech nasázel stejný počet gólů, rozhodl o vítězství nad Plzní. Hlavní tahoun Dukly." Jak redaktor Sportu nastínil, Berger se zdá být specialistou na týmy z elitní trojice. Zatímco v minulém ročníku pomohl skolit Spartu a Jablonec, tentokrát si vyšlápl na obhájce titulu.

Proti Plzni vstřelil první a zároveň poslední gól vzájemného utkání a rozhodl tak o překvapivé výhře pražského celku. Že by byl zmíněným specialistou poté odmítl. „To si rozhodně nemyslím. Dle mého názoru je to zásluha celého mančaftu, že jsme to dotáhli do vítězného konce.“

Třicetiletý záložník následně zachránil remízu v Liberci a nebýt jeho dvou branek, Dukla by si z pražského derby s Bohemians neodnesla ani bod. Bez bodů ovšem zůstala na Letné, kde se Berger gólově neprosadil a jeho tým prohrál 0:2. Na Spartě však patřil k nejlepším hráčům.

Důležitosti pro dejvický tým si všiml také Vlastimil Vlášek z redakce České televize. „Šikovný hráč, který dal v 5 kolech 5 gólů. Cenný zásah znamenal tři body proti Plzni, podobně jako loni proti Spartě,“ zmínil jeho povedené utkání se Spartou z předešlého ročníku.
Bývalý hráč Plzně se v nominaci na Hráče měsíce objevil vůbec poprvé a může se stát prvním hráčem Dukly, který cenu získá.