clanek-1
  • A-tým

  • 22.08.2015

Druhé pražské derby v neděli! Soupeř? AC Sparta Praha!

Utkání s pražskou Spartou odehraje Dukla v Generali Aréně na Letné v neděli 23. srpna. S naším geograficky nejbližším soupeřem se střetne v 19:15. Utkání vysílá O2 Sport.

Po čtyřech kolech vede Sparta tabulku Synot ligy s deseti body za tři výhry a jednu remízu. Celkové skóre letenských je 10:3, což znamená, že mají nejen nejproduktivnější útok, ale spolu s nováčkem ze Zlína i nejúspěšnější obranu.


„Čeká nás soupeř, který je ofenzivně velmi silný. Nám se na jejich hřišti příliš nedaří, ale to se budeme snažit zvrátit," připomíná nepříznivou bilanci trenér Luboš Kozel. Ze všech ligových utkání na Letné Dukla brala body jen jednou, za remízu 0:0. 

Nicméně Sparta se momentálně více soustředí na playoff Evropské ligy. V prvním vzájemném zápase zvítězila nad FC Thun 3:1, do odvety tak má lepší výchozí pozici.

"Ve čtvrtek hrála Sparta o Evropskou ligu a příští týden je čeká odveta. Budou to mít určitě v hlavě a my se toho budeme snažit využít. Nicméně k tomu, abychom uspěli musíme předvést výkon na hranicích našich možností. Být efektivní v útoku a zároveň dobře bránit. Nebude to jednoduché, ale budeme se o to na Spartě snažit,“ uvedl Kozel.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch našeho nedělního soupeře. Od návratu Dukly do první ligy se tým z Julisky radoval z vítězství jen jedinkrát. Třikrát skončilo utkání nerozhodně a čtyřikrát brali všechny body Letenští. Skóre ze vzájemných zápasů je 14 gólů obdržených a 4 vstřelené – ani jeden z nich však Dukla nevsítila ve venkovních zápasech.

Poslední utkání soupeře

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 2:4 (1:1)

Branky: 40. Skalák, 52. Zahustel - 48. a 83. Lafata, 8. Vácha, 78. Costa. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Magera, Baroš, Bartl - Mareček, Dočkal, Holek, Lafata, Fatai. Diváci: 5000 (vyprodáno).

FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon (66. Baroš), J. Rada - Zahustel (81. Chramosta), Ščuk, Skalák - Magera. Trenér: K. Jarolím.
AC Sparta Praha: Bičík - Mareček, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Frýdek (46. Hybš), Hušbauer (46. Fatai), Dočkal, L. Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér: Ščasný.

Poslední vzájemné utkání

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 17. vlastní Štetina, 45. Dočkal z pen., 57. L. Krejčí. Rozhodčí: Paták - Pelikán, Jiřík. ŽK: J. Brabec, Costa - Matěj Hanousek, Jeřábek, Jakub Mareš, Považanec. Diváci: 8 631.

AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek (25. Shala), J. Brabec, Holek, Costa - V. Kadlec, Dočkal, Vácha, Mareček (62. Kováč), L. Krejčí (74. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Berger (87. Děrgačov), Gedeon (78. Kluk), Marek Hanousek (64. Daniel Tetour), Považanec, Čajič - Jakub Mareš. Trenér: Kozel.