clanek-1
  • Rozhovory

  • 02.05.2012

Vojtěch Engelmann odpověděl na dotazy fanoušků

P R A H A - Přinášíme odpovědi Vojtěcha Engelmanna na otázky, které jste mu položili vy, naši fanoušci. V měsíci květnu se budete moci ptát Güntera Bittengela, sportovního ředitele klubu.

Dotazy neprošly redakční úpravou a zůstaly v původní podobě.

Jak velký je rozdíl v kvalitě spoluhráčů Kunic a Dukly ? Hodně štěstí.
Jarda

V.E.: Dobrý den, toto se mi hodnotí velmi těžce, nechtěl bych někoho urazit, že je lepší nebo horší. Ale nějaký rozdíl tam určitě je. A děkuji, Vám také.

Jsem léta srdcař folbalové DUKLY PRAHA. Viděl jsem první tvůj vstup (debit) za Duklu v utkání DUKLA PRAHA - ŽIŽKOV. Sice tě trenér dal možnost asi na 10 min hrát u konce, ale ty jsi málem dal gól. Neber to ode mě jako přeceňování, ale tvá hra na mě udělala veliký dojem.
- Kdysi na Julisce kopal Ladislav Vízek a tvá neuvěřitelná technika s míčem, mě připomíná tuto veličinu. Samozřejmě že beru tebe jako Engelmanna a budu sledovat, jak budeš v Dukle Praha (růst) zdokonalovat se nebo i jak půjde tvá forma dolů. Ty hlavně musíš na sobě makat, aby jsi se stal hráčem v základní jedenátce. Dovol mě ti popřát vše nej a hlavně co nastřílených gólů soupeřům. Ať se ti u nás (dukláků) daří...
Jiří Kaucký

V.E.: Dobrý den, cením si vašeho přirovnání, ale přece jenom si myslím, že na tato srovnání je ještě brzy. Jsem teprve v začátcích své fotbalové kariéry. Určitě se budu snažit na sobě dál pracovat, abych byl pro Duklu, co největším přínosem. Děkuji moc za podporu.

Dobrý den, jakému týmu fandíte ve formuli 1?
Jack

V.E.: Dobrý den, nejblíže mi je stáj Ferrari.

Jakému týmu jste fandil v mládí?
anonym

V.E.: Od malička je mým nejoblíbenějším týmem Manchester United.

jsem hrdej dukelák,ale ptám se ,vydrží dukle parádní nástup až do konce,jsou na obzoru nějaké posily?
Rybář Zdeněk


V.E.: Dobrý den, myslím si, že nám forma prozatím vydržela i po vydařených utkáních ze začátku jarní části ligy. Budeme se snažit, aby nám vydržela co nejdéle. A co se týče druhé části otázky, na ni by zřejmě lépe odpovědělo vedení klubu.

Čus Vojto přeju ti hodně štěstí v Dukle příští rok je to o titul :-) ....myslíš,že má šanci se do Dukly dostat i Jožka Baubín? :-)
JJHS


V.E.: Ahoj, tak šance je asi vždycky, ale myslím, že hlavně záleží na tom, jaké Joska bude podávat výkony v třetiligovém Písku a zda někoho jeho výkony zaujmou. Je to také hodně o štěstí. Děkuji, také přeju hodně štěstí a s tím titulem se nechme překvapit.

Vojto,stručně a jasně. Jaký je to pocit stát se v podstatě ze dne na den hráčem ligového týmu?
kouk

V.E.: Dobrý den, pocit je to skvělý! Je to něco úplně jiného, než jsem doposud zažil ve své fotbalové kariéře.

Čau Vojto, pamatuju si tě ještě v dororostu Bohemians, když jsi hrál v dorostu, hrál jsem za žáky, jak vzpomínáš na toto působení v Bohemce a jaký je tvůj fotbalový cíl? Jinak přeji hodně zdraví a hodně odehraných minut v lize ;)
Tadeáš

V.E.: Ahoj Tadeáši, na působení v Bohemce vzpomínám velmi rád, zvláště na období ve starším dorostu, kde jsme byli skvělá parta pod vedením Václava Hradeckého a Tomáše Požára. Mám odtud mnoho dobrých kamarádů, se kterými se občas sejdeme. Mým hlavním cílem je získat trvalé místo v základní sestavě Dukly Praha. Děkuji za přání.

Zdravim, chtěl bych se zeptat, jak vzpomínáte na angažmá v Kunicích. Díky
fkblsan


V.E.: Dobrý den, především bych chtěl poděkovat Zdeňkovi Haškovi (trenér Kunic) a Vladimíru Haškovi (prezident Kunic) za příležitost hrát za Kunice a posunout se tak dál v mé kariéře. Na tehdejší angažmá mám hlavně kladné vzpomínky. Je to klub, kde jsou výborné podmínky pro fotbal. V areálu jsou dvě travnatá hřiště a menší hřiště s umělým povrchem. Bylo to takové rodinné prostředí.

- Nejsilnější a nejslabší fotbalové dovednosti?
- Fotbalový vzor?
- Který z týmů - Baník, Bohemians, Budějovice - by sis přál aby se v 1. lize udržel?
wilda

V.E.: Nejsilnější asi rychlost, nejslabší asi koncentrace. Mým fotbalovým vzorem je Luis Figo. Jelikož jsem v klubu Bohemians strávil část své kariéry, tak bych to nejvíce přál jim.

Vojto, fanoušky Dukly jsi od svého příchodu velice bedlivě sledován. Určitě tomu napomohla i Tvá vystoupení v zimě v Berouně, kde ses předvedl v hodně dobrém světle. Už jsi ale nějakou tu minutu v GL odehrál a mně by zajímalo jak sám hodnotíš svá vystoupení na hřišti, ve kterém zápase ses cítil nejlíp a naopak, ve kterém zápase si myslíš, že to nebylo to, co sis před zápasem představoval? V neposlední řadě přeju hodně sportovních úspěchů.
wrip

V.E.. Dobrý den, nejlépe jsem se určitě cítil v zápase se Slováckem a nejhůře v zápase v Přibrami. Děkuji za přání.

Ahoj Vojtěchu, můžeš prosím popsat celou tvou fotbalovou kariéru, kde jsi začínal, kde se ti jak líbilo a tak? děkuji přeji hodně úspěchů
chobot

V.E.: 1994-2002 SK Újezd nad Lesy - to byly úplné začátky, hrál jsem třeba i tři zápasy za víkend. 2002-2005 (podzim) FK Viktoria Žižkov – ve starších žácích to bylo ještě dobré, ale na starší dorost nemám moc dobré vzpomínky. 2006 (jaro) – 2009 (jaro) Bohemians 1905 – to bylo krásné období, super parta, trenéři, podmínky. 2009 (podzim) FK Kunice - nepodařilo se mi prosadit do základní sestavy, takže jsem šel zpět do mateřského klubu. 2010 (jaro) SK Újezd nad Lesy - zde jsem odehrál půl rok a zachránili jsme se, ale skoro se netrénovalo. 2010 (podzim) – 2011 (podzim) – FK Kunice – vrátil jsme se zpět do Kunic a vybojoval si místo v základní sestavě. 2012 (jaro) - ? FK Dukla Praha – zde jsem velice spokojen po všech stránkách.

Vojtěchu zdravím a zajímá mě, jak pro Vás bylo těžké naskočit z nižší soutěže do GL. Na mě od začátku působíte dojmem spíše ostřílenějšího hráče bez tzv. nováčkovské nervozity. Ať se Vám v Dukle daří!
Honza


V.E.: Dobrý den, ze začátku tam nervozita určitě byla, ale jak se dostanete do zápasu, všechno z vás spadne a už na to nemyslíte. A v začátcích mi hodně pomohli spoluhráči a trenéři, kteří mě uklidňovali, takže jsem to měl o něco lehčí.

Děkuji za všechny otázky.
Vojta Engelmann