clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.08.2015

V neděli vyzveme Spartu na Letné

Další týden, další derby. Tentokrát se střetneme s naším geograficky nejbližším soupeřem v Synot lize. Utkání s pražskou Spartou odehrajeme v Generali Aréně na Letné v neděli 23.8. od 19:15.

Po čtyřech kolech vede Sparta tabulku Synot ligy s deseti body za tři výhry a jednu remízu. Celkové skóre letenských je 10:3, což znamená, že mají nejen nejproduktivnější útok, ale spolu s nováčkem ze Zlína i nejúspěšnější obranu.

V minulém kole nastoupila Sparta proti týmu z Mladé Boleslavi a domácím nadělila 4 branky v podání Lukáše Váchy, Costy a dvoubrankového Davida Lafaty. Boleslav se prosadila jen dvakrát a tak po devadesáti minutách svítilo na tabuli 2:4. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný uvedl pro web synotliga.cz: „Vítězství si hrozně cením, tady se vyhrávat moc nebude. Boleslav byla výborně připravená na náš systém. My jsme udělali malé změny v rozestavení vepředu, ale kdybychom neudělali systémovou změnu vzadu, tak bychom ten zápas těžko zvládali. Z toho pohledu to byla klíčová věc. Přešli jsme na čtyřobráncový systém proto, že jsme měli problémy s bráněním boleslavských útočníků. Zápas se musel líbit, byl nahoru dolů. Hodně šancí na obou stranách, my jsme hodně šancí přežili díky výbornému Bičíkovi. Cením si toho, že si poměrně dost šancí vytváříme. Dali jsme góly čtyři, Boleslav jen dva, takže myslím, že z tohohle pohledu je to vítězství zasloužené.“

Během letní přípravy se ve Spartě tradičně odehrálo několik změn v hráčském kádru. 
Odešli: Pavel Kadeřábek (TSG 1988 Hoffenheim), Kamil Vacek (hostování v Piast Gliwice), Ondřej Švejdík (Liberec) a Roman Bednář (Příbram).  
Přišli: Markus Steinhöfer (VfR Aalen), Franci Litsingi (Teplice), Kehinde Fatai (Astra Giorgiu), Josef Hušbauer (Cagliari Calcio), Marco Paixao (Slask Vratislav) a Martin Frýdek (Liberec)

V kádru Dukly nastupuje ze Sparty hostující Tomáš Přikryl, který tak do utkání na Letné nezasáhne.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch našeho nedělního soupeře. Od návratu Dukly do první ligy se tým z Julisky radoval z vítězství jen jedinkrát. Třikrát skončilo utkání nerozhodně a čtyřikrát brali všechny body Letenští. Skóre ze vzájemných zápasů je 14 gólů obdržených a 4 vstřelené – ani jeden z nich však Dukla nevsítila ve venkovních zápasech.