clanek-1
  • Články žáci

  • 18.08.2015

Starší žáci otevřeli sezonu 2. kolem. Porazili Povltavskou FA.

První utkání soutěže odstartovalo druhé kolo. V něm se střetly týmy Dukly s Povltavskou fotbalovou akademií. Obě družstva Dukly zvítězila poměrem 7:2.

2.kolo České ligy žáků U15 (Skupina B), Datum: 15.8.2015, 10:00, Jíloviště 

Povltavská FA - FK Dukla Praha 2:7 (1:4)

Branky: Jarovský 3, Kozel 2, Dostál, Hodek.
FK Dukla Praha: Přibyl - Matoušek, Linhart (47. Vožický), Březina, Ludvíček - Kozel D., Urban (47. Mentberger), Dostál - Podzimek, Jarovský, Hodek (36. Janků).

Tomáš Večeřa: "Od první minuty jsme hýřili aktivitou a vytvářeli si šance. Dařila se nám kombinace i získávání míčů a úspěšnou čtvrthodinku zakončil Kozlik šibenicí. Zlom jakoby nastal neproměněnou příležitostí Berta, když domácí obránce vykopl míč z brankové čáry. Z následného brejku útočník hostů přeloboval Přibu 1:4. Herně to do konce půle bylo slušné, ale už jsme si moc příležitostí nevytvořili. Po změně stran nám nešlo vůbec nic. Měli jsme roztažené hřiště, všude jsme byli o krok později, chyběl nám klid na míči a místo jednoduchých řešení jsme se snažili hrát více individuálně. Soupeři se, ale ani z jedné příležitosti nepodařilo snížit. Naopak u jedné kvalitní akce byl faulovaný Bert a Kozlik penaltu bezpečně proměnil. Hru jsme uklidnili a začali si vytvářet šance a přidávat branky. Poslední slovo měli agilně hrající domácí. Po několikáté se prosadili z centrovaných míčů, tentokrát již Příba míč nestačil vyrazit. Děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na další utkání."

2.kolo České ligy žáků U14 (Skupina B), Datum: 15.8.2015, 11:45, Jíloviště 

Povltavská FA - FK Dukla Praha 2:7 (2:3)

Branky: 2x Kozojed, 2x Štefan, Hypius, Novotný J., Šebrle.
FK Dukla Praha: Bičiště, Ježek (35. Ladislav), Šátek, Kozojed, Mejdr, Spáčil, Novotný A. (35. Kočí), Veleba (35. Ciolek), Pospíšil (35. Šebrle), Novotný J., Hypius.

Pavel Sedláček: "K prvnímu mistrovskému utkání žákovské ligy jsme zajížděli do Jíloviště, kde nás čekal krásný rodinný areál s hřištěm menších rozměrů. Přestože panovalo horké počasí, tak se hrálo ve svižném tempu. Po celou dobu hry jsme měli převahu na míči, kterou jsme dokázali vyjádřit i gólově a předvedli několik velice hezkých akcí. Zejména rychlá kombinační akce vedoucí k naší sedmé brance zahřála srdce fotbalového fanouška. Všichni zaslouží za předvedený výkon pochvalu, tématem do další práce pro nás zůstává taktika hry především v obranné fázi, rychlé přepínání a množství ofsajdů. Kluci z Povltavské předvedli sympatický výkon a podařilo se jim po našich chybách v obraně vstřelit dvě branky. Děkujeme všem fanouškům z řad rodičů a těšíme se na další mistrovské utkání."