clanek-1
  • Články dorost

  • 18.08.2015

Mladšímu dorostu vstup do soutěže nevyšel

V prvním kole České ligy mladšího dorostu přivítala Dukla na hřišti Malého stadionu na Strahově týmy Mladé Boleslavi. Ani v jednom utkání se našim hráčům nepovedlo vstřelit branku, a tak oba duely skončily prohrou.

2.kolo České ligy dorostu U17, 15.8.2015, 10:15 Malý stadion Strahov 

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

FK Dukla Praha: Nosek – Hamborský (41. Bíba), Kysela, Mašek, Lauko – Bělíček (41. Kott), Macháček, Štědrý – Bažo, Janko, Šolaja (58. Šmalcl).

Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně, bohužel jsme herní převahu nedokázali zúročit brankově. Dvě šance Baža a Jankem nedotažený centr zleva gólem neskončily. Boleslavští naopak z první vážnější šance skórovali. Po naší ztrátě na půlce hřiště přešli do rychlého protiútoku, který vyřešili skvěle. I nadále jsme pokračovali v aktivní hře a na závěr poločasu jsme navázali i v úvodu toho druhého. Další šanci na vyrovnání měl znovu Vašek Bažo, kterého však v 53. minutě vychytal brankář hostů. Ti podruhé vážněji zahrozili v 71. minutě, kdy po naší nedůslednosti při standardní situaci nastřelili tyč. Poslední možnost na vyrovnání jsme promarnili dvě minuty před koncem, když Tomáš Kott hlavou těsně minul branku. Ve snaze o zvrat jsme nakonec ve druhé minutě nastavení inkasovali podruhé.

Tomáš Kulvajt: "Po herní stránce můžeme být spokojeni. V zápase jsme měli silné kombinační pasáže a konstruktivně jsme se dokázali dostat z tlakových situací soupeře až do zakončení. Tam nám však scházela potřebná přesnost. Boleslavští nás naopak předčili vysokou efektivitou. Zároveň jsme se v hlavách nedokázali vyrovnat s někdy i nesportovním kouskováním hry hostů ve druhém poločase. S tohoto pohledu jsme měli závěr zápasu zvládnout mnohem lépe a koncentrovaněji směrem ke hře a cíli vyrovnat."

2.kolo České ligy dorostu U16, 15.8.2015, 12:30, Malý stadion Strahov 

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:6 (0:2)

FK Dukla Praha: Trávníček – Rattay (50. Jůza), Novák, Studnička, Ferreira – Drozd (40. Rogers), Soukup (40. Hamborský), Ullman (60. Trávníček) – Vácha, Čermák (50. Bohdan), Popovič (40. Pelc).

Jan Podolák: "V prvních 20 minutách byla hra vyrovnaná, ale po dvou chybách v rozehrávce se dokázala dostat Boleslav do vedení. Druhá část utkání patřila opět hráčům Dukly a bylo vidět, že je nepříznivý stav neovlivnil. Do největší příležitost ke vstřelení branky se dostal Marek Pelc, ale jeho zakončení hlavou brankař vyrazil. Následně se opakovala nekoncentrovanost v utkání našich hráčů, kdy po nakopnutém míči za obranu dokázal hráč Boleslavi vyhrát souboj s brankařem Trávníčkem a následně se stav utkání měnil na 0:3. Po vstřelení třetí branky Boleslav určovala tempo hry a v závěru utkání se stav změnil na konečný výsledek 0:6."